Adana'da mucize kutuluş

Güncelleme Tarihi:

Adanada mucize kutuluş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2007 13:42

ADANA’nın Ceyhan İlçesi'nde, tartıştığı 2 arkadaşı tarafından 10 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan 17 yaşındaki Oğuzhan İmrek, ‘öldü’ diye atıldığı Ceyhan Nehri’nde 75 metre yüzerek karşıya geçip, 2 gün ot ve su içerek hayatta kaldı. Dışarıya sarkan bağırsaklarını gömleği ile saran İmrek, 51 saat sonra pişman olup polise teslim olan arkadaşları 18 yaşındaki Şerif Menteş ile 19 yaşındaki Türker Arıcan’ın itirafıyla kurtuldu.

Haberin Devamı

Şeref Menteş, Türer Arıcan ile Oğuzhan İrmek, geçtiğimiz cuma günü saat 18.00 sıralarında sohbet ederek Ceyhan Nehri kenarındaki Belediye Parkı'na geldi. Burada 3 arkadaş arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede alevlenmesi üzerine Şerif Menteş ile Türker Arıcan, İmrek'i bıçakla yaraladı. Menteş ve Arıcan, karın bölgesinden 5, göğüs ve boynundan da hafif 5 kez bıçakladıkları İmrek'i ‘öldü’ zannederek, Ceyhan Nehri’ne atıp kaçtı. Aldığı öldürücü darbelerde kendinden geçen İmrek, atıldığı nehrin soğut soyuyla irkilip, yüzmeye başladı. Bilincini kaybetmeyen İmrek, öldürülme korkusuyla yaklaşık 75 metre yüzerek nehrin karşı tarafına geçmeyi başardı. Nehrin hemen kenarındaki bir ağaç altına sığınan İmrek, burada parçalanan karnından sarkan bağırsaklarını dışarı düşmemesi için üzerinden çıkarttığı gömleği ile sardı. Issız bölgede amansız bir yaşam mücadelesi veren İmrek, küçük de olsa bir kurtuluş umuduyla sık sık ‘imdat’ diyerek çığlık attı. Ama sesini kimseye duyuramadı. Umudunu hiç kaybetmeyen İmrek, güçlükle uzandığı nehrin suyunu içip, gölgesine hapsolduğu ağacın çevresindeki otları yiyerek açlığını bastırmaya çalıştı. Zaman zaman kendinden geçen İmrek, kavurucu güneşin etkisinden de kurtulmak için güçlükle uzanıp avuçlarıyla aldığı nehir suyu ile yüzünü başını yıkayıp serinledi.

Haberin Devamı

VİCDAN AZABI KURTARDI

Arkadaşlarını öldürdüklerini düşünen Şerif Menteş ile Türer Arıcan ise geçen 2 günde vicdan azabıyla kıvrandı. İddiaya göre, yaptıklarına pişman olan ve geceleri uyuyamayan Menteş ile Arıcan, olayın üzerinden tam 51 saat geçtikten sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yolunu tuttu. 2 arkadaş, “Vicdan azabı çekiyoruz. Bir kişiyi öldürüp Ceyhan Nehri’ne attık” diyerek polise teslim oldu.

İtiraf üzerine harekete geçen polis, önce olayın meydana geldiği Ceyhan Nehri kenarındaki Belediye Parkı'na gitti. Burada kan izlerini gören polis, nehri karşılıklı olarak taramaya başlayınca olayın meydana geldiği noktanın tam karşısında ağaç altında İmrek'i buldu. Bağırsaklarını gömleğiyle sarmış halde bulunan ve hale bilincini kaybetmeyen İmrek, çağrılan ambulansla Ceyhan Devlet Hastanesi'ne götürdü. Polise verdiği ilk ifadesinde kendisini Şerif Menteş ile Türker Arıcan'ın bıçaklayıp ‘öldü’ diye nehre attığını, olay yerinden yüzerek nehrin karşısına geçtiğini, bulunduğu yerdeki otları yiyip, su içerek hayatta kaldığını söyledi. Ceyhan Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapan İmrek, ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!