Adana'da mide bulandıran görüntü! Onlarca at ve eÅŸek kafası...

Güncelleme Tarihi:

Adanada mide bulandıran görüntü Onlarca at ve eşek kafası...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2017 11:55

Adana'da su birikintisinde çok sayıda at ve eşek kafasıyla kemikleri bulundu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yapılan inceleme sonucu kemikler ve diğer hayvansal atıkların birçoğunun eskiden kalma olduğunun belirlendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Adana'da sık sık at ve eşek operasyonu yapılan Yüreğir ilçesi, Bahçelievler Mahallesi yakınında bulunan su birikintisinde at ve eşek kafası ile kemikleri görenleri şoke etti. 

At ve eşekler kesildikten sonra geriye kalan parçalarının torbalara konularak su birikintisi içine atıldığı, çevredeki köpek ve kediler tarafından parçaların çıkartılarak etrafa savrulduğu görüldü.

Yaklaşık 200 metrelik bir alanda her tarafta at ve eşek kafaları bulunurken, çevreye de çok kötü bir koku yayıldı.

'SUYUN ALTINDA DIŞARIDA GÖRÜNENDEN DAHA ÇOK VAR'

Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı Zabıta Daire Başkanlığı ve Çevre Koruma Daire Başkanlığı ekiplerince de temizlik çalışması başlatıldı.
Çevrede oturan vatandaşlardan Mehmet Şenci, 2-3 kişinin akşam saatlerinde kemikleri getirerek attığını belirterek, "Suyun altında dışarıda
görünenden daha çok kemik var." dedi.

At ve eşeklerin bataklık bir alanda yılbaşında piyasaya sürülmek üzere kesildiği öne sürülüyor. 

Haberin Devamı

Adanada mide bulandıran görüntü Onlarca at ve eşek kafası...
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Ä°hbar üzerine olay yerine giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ä°l Müdürlüğü ekipleri, at ve eÅŸeÄŸe ait olduÄŸu belirlenen kemiklerle ilgili inceleme baÅŸlattı.ÂAdana BüyükÅŸehir Belediyesine baÄŸlı Zabıta Daire BaÅŸkanlığı ve Çevre Koruma Daire BaÅŸkanlığı ekiplerince de temizlik çalışması baÅŸlatıldı.  Çevrede oturan vatandaÅŸlardan Mehmet Åženci, 2-3 kiÅŸinin akÅŸam saatlerinde kemikleri getirerek attığını belirterek, "Suyun altında dışarıda görünenden daha çok kemik var." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, görevli personelin üzerinde inceleme yaptığı kemikler ve diğer hayvansal atıkların birçoğunun eskiden kalma olduğunun belirlendiği belirtildi.  Açıklamada, tek tırnaklı hayvan kesimleriyle mücadele kapsamında 2017 yılında bin 930 toplu tüketim ve satış yerinde denetim yapıldığı, alınan 306 numunenin 3'ünde tek tırnaklı et tespit edildiği, bu kapsamda toplam 48 bin 174 lira ceza kesildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kaçak tek tırnaklı hayvan kesimleri ile mücadele etmek üzere, 5996 sayılı kanun kapsamında 2015-2017 yıllarında yapılan kontrollerde toplam 13 adet
olaya müdahale edilmiş olup, bu denetimlerde toplam 166 adet tek tırnaklı hayvan yakalanmış, ele geçirilen 3 bin 240 kilogram kesilmiş ve parçalanmış halde
bulunan tek tırnaklı etler ise imha edilmiş olup tüm bu denetimler sonucunda ilgili şahıslara 101 bin 303 lira idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca adli işlem yapılmak üzere ilgililer hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. İl müdürlüğümüz ve emniyet müdürlüğü ekiplerince söz konusu kaçak hayvan kesimi yapan şahıslar ve işletmeler takip altına alınmış olup, sürekli yer değiştirmelerine rağmen baskınlar yapılmaktadır. Sağlıksız etlerin nerelerde (kasap, restaurant vb.) tüketime sunulduğu tespit edilmekte ve bu şahıslar hakkında da gerekli yasal işlemler yapılmaktadır."

Haberin Devamı

Adanada mide bulandıran görüntü Onlarca at ve eşek kafası...

Adanada mide bulandıran görüntü Onlarca at ve eşek kafası...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!