Adana'da mahalleliyi sokağa döken cinayet

Güncelleme Tarihi:

Adanada mahalleliyi sokağa döken cinayet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 12:10

Adana’nın Hadırlı Mahallesi’nde 18 yaşındaki Tekin Erdik, emanet aldığı motosikleti çalmaya çalışan 3 kişiye müdahale edince bıçaklanarak öldürüldü.

Haberin Devamı

Zanlılardan ikisi kaçarken, biri kendisini yakalayan mahalleli tarafından linç edilmek istendi. Balıkesir’in Altınova İlçesi’ndeki olayların benzeri görüntülerin yaşandığı mahallede, Türk bayrakları sallayıp, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atan vatandaşlar, zanlının konulduğu jandarmaya ait aracın camlarını kırdı.

6 kardeşin en küçüğü olan ve bir elektrikçide kalfa olarak çalışan Tekin Erdik, yeğenlerini gezdirmek ve balığa gitmek için arkadaşı Volkan Tenşi’den plakasız motosikletini emanet aldı. Anne Emel Erdik, eve gelen oğlu Tekin’i ekmek alması için markete gönderdi. Tekin Erdik, dönüşte motosikletinin 3 kişi tarafından çalındığını fark edince peşlerinden koşmaya başladı. Erdik, motosikletin çalındığı yerden yaklaşık 150 metrede ilerideki sokakta kaçan hırsızları yakaladı. Erdik ile hırsızlar arasında kavga çıktı.

Haberin Devamı

LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

Kavga sırasında zanlılardan biri, elindeki ‘kelebek’ olarak tabir edilen bıçakla Erdik’i kalbinden, kolundan, karnından ve bacağından bıçakladı. Kanlar içinde kalan Erdik, sürünerek kaçmaya çalıştı ancak yaklaşık 20 metre sonra yere yığıldı. Olay yerine çağrılan ambulansla Adana Devlet Hastanesi’ne götürülen Erdik, yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Motosikleti çalmaya çalışan 2 kişi kaçarken, 1’i ise çevredeki vatandaşlar tarafından yakalandı. Vatandaşlar, yakaladıkları zanlıyı linç etmek istedi. Jandarma, zanlıyı güçlükle vatandaşların elinden alıp karakola götürürken, zanlının bindirildiği jandarmaya ait aracın camları kırıldı. Ölüm haberini alan Erdik’in yakınları sinir krizleri geçirdi.

BİN KİŞİ BAYRAKLARLA SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Zanlının, Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğunu öğrenen vatandaşlar, Aktütün Karakolu’nda da 15 askerin şehit edilmesine duydukları öfkenin de etkisiyle sokaklara döküldü.

Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ne bağlı Altınova Beldesi’ndeki olayların benzerinin çıkması ihtimaline karşı jandarma geniş güvenlik önlemleri alırken, mahalleye giriş ve çıkışları kontrol etti. Çoğu Arap kökenli yurttaşların yaşadığı mahallede toplanan yaklaşık bin kişi, cinayeti protesto etti. Bölücü örgüt aleyhine sloganlar atarak her iki olayı kınayan vatandaşlar, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle mahallede yürüyüş yaptı. ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Tekin ölmedin, kalbimizdesin’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Her Türk asker doğar’ diye sloganlar atan mahalle halkı, cinayetin işlendiği yerden cenaze evine kadar yürüdü. Alkışlarla protesto gösterisine destek veren vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Erdik Ailesi’nin yanından ayrılmadı.

Haberin Devamı

ANNE VE ABLANIN GÖZYAŞLARI

Mahalle halkıyla birlikte yürüyüşe katılan anne Emel Erdik ise, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Kendini yola atan anne Erdik, “Ekmek almaya yolladım, cenazen geldi. Fidanıma nasıl kıydılar. Sen benim gözbebeğimdin” diye Türkçe ve Arapça ağıtlar yaktı. Tekin Erdik’in 6 aylık hamile ablası 20 yaşındaki Hamide Çetin de, baygınlık geçirdi. Gözyaşlarına boğulan abla Çetin, “Kardeşim, sana nasıl el uzattılar? Nasıl bizi bırakıp gittin? 100 YTL için seni nasıl bizden aldılar” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!