Adana'da kanallarda yüzenlere para cezası kesilecek

Güncelleme Tarihi:

Adanada kanallarda yüzenlere para cezası kesilecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 14:58

Adana’da sulama kanallarında bu yıl 16 kişi boğulurken valilik, sulama kanalı, baraj gölü ve nehirlerde suya giren 15 yaşından büyüklerin, Kabahatler Kanunu’na göre cezalandırılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada, her yıl yaşanan ve büyük üzüntüye yol açan boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla alınan tedbirler kapsamında, kanallara giren 15 yaşından büyüklerin, Kabahatler Kanunu’na göre cezalandırılacağı, 15 yaşından küçük çocukların ise, emniyet, jandarma ve zabıta güçleri ile DSİ Bölge Müdürlüğü görevlilerince görüldükleri anda sulardan çıkartılarak, uzaklaştırılacağı belirtildi.

Valiliğin açıklamasında yaz mevsimi dolayısıyla yoğun şekilde hissedilen sıcakların etkisiyle, sulama kanalı, baraj gölü ve nehirlerde serinlemek amacıyla girilmesi sonucunda her yıl yaşanan boğulma olaylarının bu yıl da sürdüğüne dikkat çekildi. Bu yıl 16 vatandaşın serinlemek için girdikleri sulama kanallarında boğuldukları, 2008-2014 yılları arasında, çeşitli yaş aralıklarında 113 kişinin sulama kanalları, nehirler ve baraj gölünde can verdiğinin belirtildiği açıklamada, uygulanacak idari yaptırımlarla, ölüm olaylarının en aza indirgenmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Boğulma olaylarının önlenebilmesi için, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının koordinesinde, gereken tüm denetim ve duyarlılığın gösterildiği kaydedilen açıklamada, il sınırları içerisinden geçen sulama kanalları, nehirler ve baraj gölüne giren 15 yaşından büyüklere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddelerince, idari yaptırım cezalarının uygulanacağı, 15 yaşından küçüklerin ise kolluk kuvvetleri, belediye zabıta ekipleri ve DSİ Bölge Müdürlüğü görevlilerince sulama kanallarından çıkarılarak, uzaklaştırılacakları kaydedildi. Açıklamada ayrıca, boğulma olaylarının önlenmesi konusunda vatandaşların da duyarlı olmaları istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!