Adana'da İsrail saldırıları protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Adanada İsrail saldırıları protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2006 10:07

Adana'da kendilerine Ortadoğu Halkları ile Dayanışma Grubu adını veren yaklaşık 30 kişi, Filistin ve Lübnan’a saldıran İsrail’i protesto etmek amacıyla mum yakıp, oturma eylemi yaptı.

Haberin Devamı

Çeşitli dernek ve sivil toplum örgütlerinin kurduğu yaklaşık 30 kişilik grup, İnönü Parkı’nda bir araya geldi. İsrail’in saldırılarında yaralanan ve ölen Lübnanlıların fotoğraflarını taşıyan grup üyeleri, ‘Yaşasın halkların kardeşliği’, ‘Filistin halkı yalnız değildir’, ‘İsrail Lübnan’dan defol’ diye slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan Mustafa Şahin, ABD ile İsrail’in Ortadoğu’daki halkların üzerine bombalar yağdırdığını ve işgallere devam ettiğini söyledi. Ateşkes kararına rağmen saldırıların sürdüğünü belirten Şahin, “Birleşmiş Milletlet’in ateşkes kararına rağmen katliamlar durmadı. Ama direniş de durmadı. Tüm bu katliam ve işgallere rağmen boyun eğmeyen Filistin ve Lübnan halklarının direnişi umudumuzu ve inancımızı büyüttü” dedi.

Haberin Devamı

Grup üyeleri, açıklamanın ardından parkta mumlar yakıp oturma eylemi yaptı. Şarkılar söyleyip, halaylar çeken eylemciler, 1 saatlik oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!