Adana'da inanılmaz ölüm

Güncelleme Tarihi:

Adanada inanılmaz ölüm
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 12:53

ADANA’da, 78 yaşındaki Rüstem Olgunyemiş, sokaktaki ana su borusunun patlaması sonucu evini basan yarım metre derinlikteki suda boğuldu.

Akıl almaz olay, bu sabaha karşı, Doğu ve Güneydoğu illerinden göç edenlerin oturduğu Gülpınar Mahallesi’nde meydana geldi. 37004 Sokak’taki ana su borusu patlayınca, çevreye büyük tazyikle su boşalmaya başladı. Boşalan su nehir gibi akarken, çevredeki evlerin alt katlarını su bastı. Aynı sokakta, tek odalı evinde yalnız yaşayan Rüstem Olgunyemiş’in evini de su bastı.

Saat 06.00 sıralarında işe gidecek eşi için kahvaltı hazırlamak amacıyla kalkan 26 yaşındaki Aysun Öndeş, su sesini duyup, dışarı baktığında etrafın sular altında olduğunu fark edip, eşi 27 yaşındaki Süleyman Öndeş’e haber verdi. Süleyman Öndeş, kardeşi Eser ile birlikte, yalnız yaşayan komşuları Rüstem Olgunyemiş’in evine gitti. Evin yaklaşık yarım metre derinlikte suyla dolduğunu gören Öndeş kardeşler, önce sigortaları indirip, evin elektriğini kesti, ardından içeri girdiklerinde Olgunyemiş’in kapı arkasında su üzerinde cesediyle karşılaştı.

Yaşlı adamın cansız bedenini kucaklayarak dışarı çıkaran Öndeş kardeşler, 112 acil sağlık ekibine ve polise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri de yaptığı kontrolde yaşlı adamın öldüğü saptadı.

Yaşlı komşularının hareket kabiliyetinin yetersiz olduğunu bildiklerini, bu nedenle hemen yardıma koştuklarını belirten Süleyman Öndeş, "İçeri girdiğimizde Rüstem amca yatağında değildi, su üzerindeydi. Suyu fark edince çıkmaya çalışmış olmalı. Hemen sudan alıp çıkardık, ambulans çağırdık. Ama öldüğünü söylediler" dedi. Daha önce felç geçirdiği de belirtilen Rüstem Olgunyemiş’in evden çıkmak isterken, dengesini kaybedip, suya düştüğü, kapıyı açamayıp, gücü kalmayınca suda boğulmuş olabileceği ihtimali üzerinde de duran polis, soruşturmayı sürdürüyor.

Öte yandan, olay üzerine çağrılan Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (ASKİ) ekipleri ise ana borunun suyunu kesti, suyun tahliyesinin ardından hattaki arızayı gidermek için çalışmalara başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!