Adana'da hap operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Adanada hap operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2010 11:12

Adana'da düzenlenen operasyonda, 2 kişi 10 bin 300 adet uyarıcı ecstasy hap ile yakalandı.

Son günlerde başta esrar ve eroin satıcılarına yönelik operasyonların giderek artmasının ardından, uyuşturucu satıcılarının bağımlıların isteklerini karşılamak için piyasaya sentetik haplar sürdüğü belirlendi.

Özellikle, yaz aylarında tatil döneminin gelmesiyle hareketliliğin yaşandığı bar ve diskolarda uyarıcı hap pazarlıklarının yoğunluk kazandığını tespit eden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, sentetik haplara yönelik operasyon başlattı. Teknik ve fiziki takip gerçekleştiren ekipler, Mersin'den Adana'ya uyarıcı hap transferi yapılacağı bilgisine ulaştı.
Ekipler, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu gişelerinde yaptığı operasyonda, A.K. (30) ve M.A'yı (40) gözaltına aldı. Araçlarında yaptıkları aramada 10 bin 300 adet ecstasy uyarıcı hap ele geçirdi.

Zanlıların, Mersin'de sahil bölgesindeki bazı müşterilere uyarıcı hap dağıttıktan sonra, bazı bar ve diskolarda kendilerine müşteri bulmak için Adana'ya geldikleri belirlendi.

Yetkililer, uyarıcı hapların genellikle kişide yarattığı rahatlık, doygunluk, zindelik ve mutluluk hisleri nedeniyle kullanıldığını, ancak yapılan araştırmalara göre bu maddelerin kullanıcılarda hafıza ve iştah kaybı, halisülasyon, uykusuzluk, acı eşiğinde yükselme, göz bebeklerinde büyüme, ısı regülasyonunda bozulma, diş sıkma, erkeklerde cinsel sorunlar yarattığını belirtti.

Oral yoldan alındığında yaklaşık 30-40 dakika sonra etkisini göstermeye başlayan hapların etkilerinin 3-4 saat sürdüğünü ifade eden yetkililer, ilacın etkileri geçtikten sonra kişinin bazen iki gün ya da günlerce süren bir depresyon, melankoli ve yoksunluk dönemine girebildiğini vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!