Adana'da eylem yapan patatesçiler gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Adanada eylem yapan patatesçiler gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 18:02

Adana'da fiyatı düşük olduğu gerekçesiyle dün yola patates dökerek eylem yapan üreticilerden 10'u, Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri ve polisin görevini engelledikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Adana’da bugün de bazı üreticiler yola patates dökerek eylem yaptı.

Haberin Devamı

Merkez Seyhan ilçesi Büyükdikili Mahallesi'nde dünkü eylemin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, üreticilerden Şaban, Eray, Mehmet ve İslam Kaltar ile Mehmet Çilingir, "Cumhurbaşkanı hakaret", Mustafa, Erdinç, Esat, İsa Kaltar ve Ahmet Koca da "Polise görevini yaptırmama" iddiasıyla gözaltına alındı.


Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve Nöbetçi 6. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen zanlılardan Şaban ve İslam Kaltar hakkında adli kontrol altına alınmaları ve konutlarını terk etmemeleri kararı verildi, diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.


BUGÜN DE YOLA PATATES DÖKTÜLER


Adana'da bir grup üretici, değerinde satamadıkları gerekçesiyle bugün de yola patates dökerek eylem yaptı.


Kürkçüler Mahallesi D 400 karayoluna patates dökerek trafiği engelleyen üreticiler, bir süre oturma eylemi yaptı.
Üreticiler adına açıklama yapan Hakan Ateş, patatesin tarlada düşük fiyatla alıcı bulduğunu, çiftçinin zor durumda olduğunu söyledi.



Haberin Devamı

Yetkililerden sorunun çözülmesi için yardım beklediklerini ifade eden Ateş, "Birinci kalite patatesin kilogramı 50 kuruş, 10 kuruşu komisyoncuya gidiyor. 20 kuruş da işçiye veriyoruz. Bize 20 kuruş kalıyor. İkinci kalitenin kilogramı 25 kuruş, ondan hiç bir şey kazanamıyoruz. Çukurova'da patates üreten herkes bitmiş durumda. Çoğu evini, arabasını satacak" dedi.

Haberin Devamı


Açıklamanın ardından bir süre daha oturma eylemi yapan üreticilerle trafiğin açılmasını bekleyen ve hastası olduğunu söyleyen bir sürücü arasında tartışma yaşandı.


ARAÇLARA PATATES ATTILAR

Bu arada üreteciler, yoluna devam etmek isteyen başka bir otomobili durdurmak istedi. Sürücünün yoluna devam etmesi üzerine gruptan bazıları araca patates fırlattı. Grup, daha sonra dağıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!