Adana'da 126 bin oy yeniden sayılacak

Güncelleme Tarihi:

Adanada 126 bin oy yeniden sayılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2009 18:29

Adana’da yapılan itiraz üzerine Seyhan 4’üncü Bölge'de 126 bin 770 oyun yeniden sayılması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

ADANA'DA SEÇİMLERE İTİRAZ

Merkez Seyhan İlçesi’nde 4 seçim bölgesinden biri olan Seyhan 4’üncü İlçe Seçim Kurulu’na MHP, CHP, AKP ve DTP, merkez ilçe ve büyükşehir belediye başkanlıkları ile İl genel ve belediye meclis üyelikleri sonuçlarına itiraz etti.

Seyhan 4’üncü İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hamdi Bozkurtlar, 4 partinin birden itiraz etmesi üzerine, bölgelerindeki oyları yeniden sayma kararı aldı. Seçim kurulu yarın sabahtan itibaren 415 sandıktaki oyları yeniden sayacak.

SONUÇLAR NEYDİ ?

Adana'da oyların yeniden sayılmasına karar verilen 126 bin seçmenin bulunduğu Seyhan 4'üncü İlçe Seçim Kurulu'nda 102 bin seçmenin oy kullandığı anlaşıldı. Bu bölgede, Seyhan Belediye Başkanlığı için AKP 30 bin 809, CHP 22 bin 672, MHP 22 bin 656, DTP 13 bin 267 oy almıştı.

Haberin Devamı

Aynı bölgede Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde ise AKP’ye 31 bin 708, MHP'ye 25 bin 60, CHP'ye 22 bin 966, DTP’ye ise 12 bin 59 oy çıkmıştı.

İlçe Seçim Kurulu'nun kararı üzerine, itiraz eden partililer görevli tutup, 415 sandıktaki 102 bin İlçe Seçim Kurulu nezaretinde tek tek sayılacak.

MHP: SEÇİMİ KAOS ORTAMA SOKMAK İSTİYORLAR

MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, Adana'da seçimin kaos ortamına sürüklenmek istendiğini öne sürdü. Adayları Aytaç Durak’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazandığı Adana'da, itiraz üzerine Seyhan 4'ncü bölgede, oyların yeniden sayılmasına karşılık, gece oyların çalınıp, pusulaların değiştirilebileceği endişesini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

‘ÇÖPTE ÜSTÜ KARALANMIŞ TUTANAKLAR ELE GEÇİRİLDİ’

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana'yı her ne olursa olsun istiyorum’ talimatından sonra AKP'nin yereldeki uzantıları, vekilleri, seçim sürecini kaos ortamına sokma çalışmalarına hız verdi. Ne pahasına olursa olsun, seçimin sonucunun iptal edilmesi yönünde olmadık oyunlar peşinde koşuyorlar. Özellikle bana göre en çok önemli olan Seyhan 4'ncü bölgenin itirazla yeniden sayımı yapılacak. Biz, MHP İl Başkanlığı olarak seçim kuruluna şöyle bir dilekçe verdik. Bu oyların ve oy pusulalarının ve tutanakların yer aldığı sandıkların bulunduğu odanın muhafaza altına alınması ve sadece memurların değil, aynı şekilde her partiden istisnasız birer tane temsilcinin sabaha kadar nöbetçi konulması yönünde dilekçe verdik. Maalesef bu dilekçemiz kabul edilmedi.”

Haberin Devamı

Öte yandan, CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özgümüş de, sonuçlara itiraz ettiklerini söyledi. Seçim bürosunda toplantı yapan Özgümüş, buldukları sandık kurullarında hazırlanan tutanakların çöplerde ele geçtiğini bildirip, bulunan bu tutanakları göstererek, “Bu tutanaklarda, bizim oylarımızın üzerleri karalanıp, farklı karalanmış. Seçim kurullarına itirazımızdan sonuç alamazsak, tutanaklarla bu konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğiz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!