Adana’da evde mahsur kalan 3 engelli kız okullu oluyor

Güncelleme Tarihi:

Adana’da evde mahsur kalan 3 engelli kız okullu oluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2009 14:17

Hurriyet.com.tr'nin Perşembe günü okurlarına duyurduğu engelli kardeşlerin dramında sevindirici gelişmeler yaşandı... Engelli 3 kardeş için uzun süredir beklenen maaşları bağlandı... Kardeşler artık okula da gidecek...

Haberin Devamı

ENGELLİ KARDEŞLER OKULDA

ADANA’da anneleri 43 yaşındaki Selma T’nin çalışmaya gittiğinde eve kilitlemek zorunda kaldığı zihinsel engelli kızları 22 yaşındaki Fulya, 15 yaşındaki Sinem ve 11 yaşındaki Sezgi Serin için uzun süredir beklenen maaşları bağlandı ve 3 kızkardeş artık okullu oldu.

Yeşilyuva Mahallesi'nde oturan zihinsel engelli kardeşlerin dramı, komşularının ihbarı ile ortaya çıkmıştı. Eve giden polis, 3 engelli kardeşin annelerinin çalışmak için gündüz evde bulunmadığı anlaşılmış, polislerin çocukları Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na (SHÇEK) bağlı yurda verme önerisi de anne tarafından kabul edilmemişti.

Annenin dramını dinlemek ve çözüm bulmak için evine giden ve çocuklarının eğitimiyle ilgilenme sözü veren Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı İpek Kobaner, bugün çocuklar ve anne Selma T. ile Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nın (ZİÇEV) Rehabilitasyon Merkezi’ni gezdi.

Çocuklarla merkezde oyun oynayan Kobaner, okulla ilgili görüşlerini de öğrenmeye çalıştı. Ailenin yaşadığı dramı medya aracığıyla öğrendiğini ve hemen kendilerine ulaşıp neler yapılabileceği konusunda çözüm bulmaya çalıştıklarını anlatan Başkan Kobaner, “Çocuklar daha önce gittikleri okullarda sorunlar yaşamış. Ama bu okulu içeri girer girmez çok sevdiler. Çok neşelilerdi. Annenin uygun gördüğü zaman okula hemen başlayabilecekler. Sinem çok rahat konuşabiliyor. Diğer çocuklar da eksik oldukları alanlara ağırlık verilerek eğitimlerini alacak. Okul ferah ve rahat bir okul. Annelerinin iş saatine uygun bir şekilde okula getirilip, götürülecekler. Onlar için daha güvenli ve iyi bir ortam olacak. Antalya’da çalışan engelsiz ağabeye de iş bulmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Anne Selma T., daha önce kızlarını rehabilitasyon merkezine gönderdiğini ancak eğitimden memnun kalmadığı için almak zorunda kaldığını belirterek, “Uzun süredir beklediğimiz, incelenmesi için 5 bin 600’üncü sırada olduğumuz kişi başı 496 liralık engelli maaşı da bağladı. Çok mutluyum. Onların geleceği için bu çok önemliydi. İpek hanımın aracılığıyla da geldiğimiz bu okul çok güzel. Kızlarıma ömur boyu eğitim imkanı verecekler. Burası onların nefes alabileceği bir yer” dedi.
Selma T., kızlarını haftaya okula başlatacağını söyledi.

Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Cengiz Kunt ise özel eğitim kayıtlarından çocuklara ulaşmak için daha önce 3 kez eve gittiğini, anneye ulaşamadığını vurgulayarak, kötü koşullarda bakılan tüm çocuklara ulaşmak istediklerini söyledi. Kunt şöyle konuştu:

“Bu çocuklarımız toplumun bir parçası. Biz bu çocukları bağrımıza basmaya devam edeceğiz. İster raporları olsun ister olmasın, çocuklarımıza ömür boyu eğitim imkanı sunacağız. Bu şekilde kötü durumda olan çocuklarımıza ulaşmak için de çabalarımız sürecek.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!