Adana adayı mahalle baskısıyla değişti

Güncelleme Tarihi:

Adana adayı mahalle baskısıyla değişti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2009 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 29 Mart seçimi için Adana adayı olarak 2 hafta önce avukat Soner Çetin’i törenle açıkladı.

Ancak Çetin’in tanınmamış olduğunu öne sürenler, Genel Merkezi baskı altına aldı. Bunun üzerine Genel Başkan, çeşitli sondajlar ve hızlı bir anket yaptırdıktan sonra, merkez ilçe adaylarının belirlenmesi yetkisini de kendi eline aldı ve CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayını değiştirdi. CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, dün yaptığı açıklamada, "Soner Çetin arkadaşımızın adaylığı Adana yerelinde beklenen etkiyi yapmadı, heyecan yaratmadı. Örgütümüzden de benzer değerlendirmeler gelince adayımızı değiştirdik. Yeni adayımız Adana Ticaret Odası Başkanı Ümit Özgümüş olmuştur" diye konuştu.

İl başkanı sabote etti

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı iptal edilen Soner Çetin, CHP Genel Başkanı Baykal’ın, yanıltıldığını iddia etti, şöyle konuştu: "Sonuçta genel başkanımızın takdiri. İncindim, kırıldım ama rozetimi çıkartmayacağım. Genel Başkanımı bazı kişiler yanılttı. İl başkanı adaylığımı adım adım sabote etti. Kardeşi millevekili Tacidar Seyhan’la birlikte genel başkanımızın, benim hakkımda yanlış düşünmesi için herşeyi yaptılar. Tam gümbür gümbür sahaya inmeye çalışırken maalesef bu tebliğle karşılaştım." Değişiklik sonra aday gösterilen Ümit Özgümüş ise gelişmelerle ilgili bir bilgisi ve ilgisi olmadığını, Baykal’ın kendisini Ankara’ya çağırarak aday olduğunu iletip başarılar dilediğini belirtti. Partinin il ve merkez ilçedeki binalarında, aday değişikliği ile ilgili partililer arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı.

CHP, bundan önceki yerel seçimlerde de son anda adayını değiştirmişti. Büyükşehir Başkanlığı için müteahhit Mithat Topal aday gösterilmiş, ancak 5-6 saat sonra değişikliğe gidilerek işadamı Bülent Özülkü’nün adaylığı açıklanmıştı.

Yeni aday coşkusu

CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, Ankara’dan kente dönüşünde gövde gösterisiyle karşılandı. Özgümüş karşılamadaki coşkuyu görünce, "Seçimi kazanacağıma şimdiden inandım" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!