Adana 12 günde 92 kez sallandı

Güncelleme Tarihi:

Adana 12 günde 92 kez sallandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adana'da 'artçı depremler' devam ediyor. Önceki akşam saat 20.08'de Richter ölçeğine göre 3.3, dün sabah saat 05.00'te ise 2.9 şiddetinde iki sarsıntı daha kaydedildi. Böylece bölge 12 günde 92 kez sallandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, ‘‘Sarsıntıların şiddetinin giderek azaldığını kaydediyoruz. Daha önce de söylediğim gibi paniğe gerek yok. Evlerinde çatlak ve hasar bulunmayan Adanalıların sokakta yatmalarına gerek yok’’ dedi. Adana Müftüsü İsmet Selim ise yaptığı yazılı açıklamada, ‘‘Artık bize düşen görev sabretmek, olaylardan ibret almak ve eksikliklerimizi gidermektir’’ dedi. Felaketlerde mağdur olan insanlara herkesin yardım elini uzatması gerektiğini belirten Selim açıklamasında, ‘‘Evsiz- barksız kalanlarla ilgilenmeli, dertleriyle dertlenmeli ve onlara yardımcı olmalıyız. Bu insanlık görevi olduğu kadar da, dini bir görevdir. Felaketi fırsat bilerek ev ve işyeri kiralarını yükseltmek, fırsatçılık yapmak caiz değildir. Bunu yapanlar birgün cezalarını çekerler’’ ifadelerine yer verdi.

YARDIMLAR SÜRÜYOR

Alman Hükümeti'ne bağlı olarak görev yapan Acil Yardım kuruluşunun (GTZ) Temsilcisi Prof. Dr. Khosrow Saidi, Almanya Fahri Konsolosluğu'nda düzenlediği basın toplantısında, depremzedelere 2 milyon mark tutarında yardım yapılacağını söyledi. Adana ve çevresinde meydana gelen depremden büyük üzüntü duyduğunu belirten Saidi, ‘‘Buraya gelmekteki amacımız, yardımın nasıl değerlendirilebileceği yolunda araştırma yapmaktır. Beş gündür tüm deprem bölgesini gezdik. Gördüğümüz manzara bizi son derece üzdü. Bu insani yardımımızın Türk-Alman dostluğunun bir göstergesi olarak kabul edilmesini istiyoruz’’ dedi. GTZ yetkilisi Sabine Henschke ise hiçbir afet bölgesinde yapılmayanların Adana'da yapıldığını gördüklerini belirterek, ‘‘Deprem sonrası birlik ve dayanışma içinde alınan mesafe takdir edilecek bir düzeyde’’ dedi. Almanya Federal Cumhuriyeti Adana Fahri Konsolosu Tevfik Kısacık da, Alman Hükümeti'nin bu desteğinin diğer devletlere örnek olması dileğinde bulundu.

Evlerine giremiyorlar

Artçı depremlerin ardı arkasının kesilmemesi yüzünden çok sayıda vatandaş halen daha çadırda kalıyor. Vatandaşlar, ancak, acil ihtiyaçları için günde birkaç kez, birkaç dakikalığına evlerine girip, çıkabiliyorlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!