A'dan Z'ye 8 yıl zorunlu eğitim

Güncelleme Tarihi:

Adan Zye 8 yıl zorunlu eğitim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bu sene 5. sınıfa geçenler, okudukları ilköğretim okulunun orta kısmına devam etmeyip, 6. sınıfta özel okula geçebilirler mi? Ya da ne zaman geçebilirler? (Koray Yerci-Manisa)

Yeni dönemde ilkokul 4. sınıfı okuyacak kızım var. Özel bir okulda okuyor. 8 yıllık eğitim kapsamında ilk 5 yılı özel okulda bitirdikten sonra ara sınıf olarak 6. sınıfta devlet okuluna geçebilir mi? (Taner Özcan-İstanbul)

Yeni uygulamaya göre, bir çocuk ilköğretime hangi okulda başlarsa 8 yıl o okulda okumak zorunda olduğu söyleniyor. Çocuğum bu yıl devlet okuluna başlayacak. Gelecek yıl istersek herhangi bir özel okula geçiş yaptırabilir miyiz? (Uğur Erolan- İzmir)

Önümüzdeki yıl 5. sınıfı okuyacak kızım, ortaokula özel okulda devam etmek istiyor. Yine bu yıl ilkokul 1. sınıfa başlayacak kızım da bir özel okulun kurasını kazanamadı. Yeni uygulamaya göre, çocuklarımı ne zaman söz konusu özel okula gönderebilirim? (Aslıhan Bilgiç-Ankara)

Kızım, bu yıl devlet okulunda 3. sınıfa geçti. Amacımız 5. sınıf sonrası özel okula göndermekti. Kızım bu yıl 3. sınıfı devlet okulunda okuduktan sonra 4 veya 5. sınıfta özel okula nakil yaptırabilir miyim? (Ayşegül Ataşen-İzmir)

Çocuğum, 1997-1998 öğretim yılında 5. sınıfı devlet okulunda okuyacak. 8 yıllık eğitime geçildiğinde, 6. sınıfta özel okula verebilir miyim? (Ali Akgül-Kırıkkale)

Kesintisiz 8 yıllık ilköğretim uygulaması, bir çocuğun 8 yıl zorunlu olarak ilköğretim kapsamında tutulmasını ve bu öğrenim hakkına hiçbir sınırlama getirilmemesini öngörüyor. Bu çerçevede, önümüzdeki öğretim yılından (1998-1999) başlayarak ilköğretimin tüm ara sınıflarında geçerli olmak üzere, özel ve resmi okullar arasında yatay geçiş olanağı doğacak. Ancak, Bakanlık yetkilileri, bu geçişler sırasında özel okulların kendi yönetmeliklerinde belirledikleri, ‘sınıf mevcutlarını belli sayıda tutma', ‘belirli başarı ortalaması arama' ve benzeri esasların da dikkate alınması gerektiğini vurguluyorlar. Bu durum dışında zorunlu ilköğretimin ara sınıflarında okul değiştirmenin önünde hiçbir engel bulunmayacak. Veli, önümüzdeki dönemden itibaren çocuğunun kaydını, yıl sonu karnesi ya da okuldan alacağı tasdikname ile bir başka okula yaptırabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!