Adalet'te müsteşarlık tamam

Güncelleme Tarihi:

Adalette müsteşarlık tamam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Mehmet Ağar'ın, Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirdiği, Şevket Kazan'ın Yüksek Müşavir yaparak kızağa aldığı Uğur İbrahimhakkıoğlu, Danıştay kararıyla koltuğuna döndü. İbrahimhakkıoğlu dün Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurul'unun iade kararı uygulanarak, göreve başlatıldı.

Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, İbrahimhakkıoğlu'nun göreve iadesine ilişkin kararın uygulanacağını belirterek, ‘‘Ben herkesle çalışırım'' demişti. İbrahimhakkıoğlu Hürriyet'e, ‘‘Sayın Bakan hukukun üstünlüğüne inanan bir insan. Danıştay kararı uygulanmıştır. Hukukun gereği yerine getirilmiştir'' değerlendirmesi yaptı.

Sungurlu, önümüzdeki günlerde boş bulunan iki müsteşar yardımcılığına atama yapacak. Müsteşar yardımcılıkları için İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Bülent Gökgöz, Teftiş Kurulu Başkanı Yılmaz Poyraz ve Avrupa Topluluğu Daire Başkanı Şeref Ünal'ın adı geçiyor.

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurul'u, İbrahimhakkıoğlu'nun, müsteşarlıktan alınarak, Yüksek Müşavirliğe atanmasına ve yerine de Cengiz Yelbaşı'nın atanmasına ilişkin müşterek kararnamenin iptali için açtığı davada, Danıştay 5. Dairesi'nin, ‘yürütmenin durdurulması isteminin reddi' kararına itirazını, eski müsteşar lehinde sonuçlandırmıştı.

Genel Kurul, İbrahimhakkıoğlu'nun itirazını yerinde görmüş ve 5. Daire'nin kararını kaldırmıştı. Genel Kurul, ‘yürütmenin durdurulması' kararı da vermişti. Karara, Cengiz Yelbaşı'nın Yargıtay üyeliğine seçilmesi ile müsteşarlık makamının ‘fiilen ve hukuken boş olduğu ve davacı hakkında idarenin görevden almaya ilişkin herhangi bir neden göstermediği' gerekçe gösterilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!