Adalet tecelli edecek

Güncelleme Tarihi:

Adalet tecelli edecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

FP ve DYP'nin Apo konusunu istismar etmemesini isteyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, ‘‘AİHM'nin ihtiyati tedbir kararı ilanihaye sürmeyecek. O zaman infaz süreci başlayacak ve adalet tecelli edecek’’ dedi. Bahçeli, MHP'nin imza attığı anlaşma ve yükümlülükleri gözardı etmeyeceğini söyledi.

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, bölücübaşı Abdullah Öcalan affedilmiş gibi, özellikle şehit ailelerini kışkırtanlar bulunduğunu belirterek, FP'lileri eleştirdi. Bahçeli, yasal prosedür tamamlanınca, ‘adaletin mutlaka tecelli edeceğini’ vurguladı.

Liderler Zirvesi'nden sonra ilk kez görüşlerini dün MHP Meclis Grubu'nda açıklayan Bahçeli, Apo'nun affının söz konusu olmadığını, sadece AİHM'nin kararının beklendiğini vurguladı. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Bahçeli, özetle şu mesajları verdi:

FP İSTİSMAR EDİYOR Bölücü örgütü simgeleyen renklerle propaganda afişi bastıranlar, kendilerine en yakın ve yüksek parti mevkilerinde bu örgütün başına destek çıkanları tutanlar, şehitlerin bizim için neyi ifade ettiğini anlayamazlar. Geçmişte attıkları imzalarla Türkiye'yi geldiği noktaya mecbur kıldılar. Bunu bile bile konuyu siyasi istismar ediyorlar. Üstelik, bağrı yanık, yürekleri acılarla dolu şehit ailelerini dahi, tehlikeli oyunlarının fonunda kullanmaktan çekinmiyorlar. İdamı geciktiren ek 11 nolu protokol Refahyol Hükümeti'nce imzalandı. O hükümeti oluşturan DYP ile bugünkü FP'li milletvekilleri, bu konuda daha hassas olmalılar. Cani affedilmiş gibi kampanyalar düzenleyenler, şehit yakınlarını provake etme çabasına girenler, huzur ve barışı tehdit eden terör kalıntılarının arzu ettiği ortamına yaratılmasına vesile olmasınlar.

İMZALARA UYARIZ MHP, Türkiye'nin uluslararası platformlardaki sözlerine ve itibarına önem veriyor. Ama Türkiye'nin cani ile aynı kefeye konmasını kabullenemez. Bir cani için güvenilemez bir ülke konumuna düşürülmesini de kabullenemeyiz. MHP, hangi hükümet döneminde olursa olsun, devlet olarak altına imza attığı anlaşmaları, yükümlülükleri gözardı edemez.

İNFAZ YAPILACAK AİHM'nin ihtiyati tedbir kararı ilanihaye sürmeyecek. O zaman infaz süreci başlayacak ve adalet tecelli edecek. Milletimiz, MHP'nin verdiği sözlere sadakatini görürken, şu anda aslan kesilen, insanları provoke eden, bilhassa yürekleri yaralı şehit ailelerini istismar edenlerin gerçek yüzlerini de, oylarının rengini de o zaman görecektir.

ARKAN'DAN DAHA CANİ Türkiye'nin cinayet örgünü çökertip, insanlık suçu işlemiş bu örgütün başı olan cani, Yugoslavların Arkan'ından daha fazla kan döktü. Bu caniyi hak ettiği cezaya çarptırmanın önemi, terörün bu niteliğini kavradığımızda daha iyi görürüz.

İNFAZ GARANTİ ALTINDA Bahçeli, MHP Grubu'nun basına kapatılmasından sonra yaptığı konuşmada ise ‘‘Cani Apo'nun’’ idamından geri adım atılmadığı gibi, 7.5 saat süren zirvede, yasal prosedür tamamlanınca idamın infazının yapılacağının ‘hükümet güvencesi’ altına alındığını bildirdi.

BAHÇELİ TV'DE ANLATSIN MHP milletvekilleri, Bahçeli'nin konuşmasını ‘‘Dört dörtlüktü, hepimizi tam anlamıyla ikna etti’’ diye nitelediler. MHP'liler, tek isteklerinin Bahçeli'nin televizyonda da böyle bir konuşma yapıp, halka anlatmasını istediklerini söylediler.

Kutan: Yanlış anlaşıldım idam kalkmasın

FP Genel Başkanı Recai Kutan, tepki çeken ‘‘Hak edenler asılsın’’ sözlerini, yanlış anlaşıldığını belirterek, ‘‘Türkiye'de idam kalkmasın’’ diye düzeltti.

‘‘Ancak, Apo meselesi ayrı, bu mesele ayrı’’ diyen Kutan, idam cezasının kaldırılmamasına ilişkin sözleri üzerine, ‘‘Apo asılsın’’ dediği şeklinde yorumlar yapıldığını belirtti. İdam cezasının kaldırılmamasına ilişkin sözlerinin, partisinin değil, kendi kişisel görüşü olduğunu da söyleyen Kutan, ‘‘Bir zamanlar ‘Apo asılmasın' diyenler hain ilan edilirken, şimdi ise ‘Apo asılmasın' diyenler hain ilan edilir hale geldi’’ dedi.

FP'nin dünkü Meclis Grubu'nda konuşan Kutan, idam cezasının kaldırılmaması gerektiğine gerekçe olarak da, bir süre önce Antalya'da iki kız çocuğunun tecavüz edilerek öldürülmesi olayını gösterdi. Kutan, ‘‘İdam insani değil deniliyor, peki bunların yaptığı insani mi?’’ dedi.

Kutan, Öcalan'ın idamı konusunda iktidar ortaklarının 180 derece dönüş yaptığını, ancak kendilerinin başından beri dümdüz bir çizgi izleyip, soğukkanlı ve sağduyulu bir tavır sergilediklerini savundu. Kutan, ‘‘Biz bu kadar önemli bir ülke meselesinin Meclis'e getirilmesinden yanayız. Meclis'ten illa idam çıkacak diye bir kural yok. Ellerinde bilgi ve belgeler olduğunu söylüyorlar, bunları gerekiyorsa yapılacak gizli bir oturumda açıklamalıydılar’’ dedi.

Hükümete de savaş açan Kutan, ‘‘Sistem çökmüş ve çürümüştür. Devlet yeniden yapılanmalıdır. Çünkü devletin kendi toplumu ve insanıyla barışması lazımdır. Ancak Türkiye, bunu yapamayacak bir hükümetle yönetilmektedir. Bu siyasi heyet işbaşında kalmaya devam ederse, kimse bu ülkede hayırlı işler beklemesin’’ diye konuştu.

Ağabey öğüdünü tuttu

MHP Lideri Devlet Bahçeli, dün parti grubu toplantısında alışılmış görüntüsünün aksine son derece neşeliydi. Bahçeli'nin sık sık gülümsediği görüldü. Bahçeli'nin bu halini görenler, ağabeyi Servet Bahçeli'nin ‘Devlet’in biraz daha gülümsemesini istiyoruz' öğüdünü tuttuğunu' söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!