Adalet Bakanlığı'ndan Silivri Cezaevi yönetimine soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanlığından Silivri Cezaevi yönetimine soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 11:01

ADALET BAKANLIĞI, emekli Orgeneral Ergin Saygun’un sağlık durumu ve cezaevindeki yaşam şartları hakkında soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Ergin Saygun’un kızı Ece Saygun’un basında çıkan beyanatları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında görevlendirilen Adalet Bakanlığı müfettişleri, Ece Saygun ve Ergin Saygun’un müşteki sıfatıyla ifadelerine başvurdu.

Ece Saygun Adalet Bakanlığı’na verdiği ifadesinde, babası Ergin Saygun’un cezaevi şartlarında tedavisinin sağlanmasının mümkün olmadığını belirtti. Ece Saygun, Adli Tıp ve mahkemenin babasının sağlık durumu ile ilgili raporlara rağmen topu birbirlerine attıklarını belirterek, “Babam, resmen kurumlar arasında paslaşılıyor. Oradan oraya taşınıyor ve canından oluyor. Babam bu sağlık şartları altında cezaevinde kalamaz” dedi.

Ece Saygun, Balyoz Yargılamasını yapan ve Ergin Saygun’un sağlık durumunu göz önünde bulundurmayarak tahliye kararı vermeyen İstanbul 10’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nden şikayetçi oldu. Ece Saygun yaptığı yazılı açıklamada, “Bugüne kadar ellerinden geldiğince, imkanları doğrultusunda babama bakmaya çalışan cezaevi personelinden ise şikayetçi olmadım” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!