Adalardaki çöplükler kaldırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Adalardaki çöplükler kaldırılıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 09, 2003 15:35

Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, Büyükada ve Heybeliada çöplüklerinin ardından, Burgazada ve Kınalıada çöplüklerinin de ay sonundan itibaren kapatılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Adalar Cumhuriyet Savcılığı tarafından, Burgazada'daki yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla konunun uzmanlarından oluşturulan 4 kişilik bilirkişi heyetinin incelemeleri sürüyor.

Adalar Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan bilgiye göre, yangın bölgesindeki incelemelerine devam eden bilirkişi heyeti, o günkü hava şartları gibi yangının çıkışı ve gelişiminde etkisi olabilecek faktörlere ilişkin bilgileri ve tanık beyanlarını da dikkate alarak raporu hazırlayacak.

Konuya ilişkin soruşturmaya temel oluşturacak bilirkişi raporunun hazırlanmasının uzun zaman alacağı kaydedilirken, polis ekiplerinin detanık ifadelerinin alınması ve yanan evlerle ilgili krokilerin hazırlaması amacıyla çalışmalar yaptığı belirtildi.

Ä°stanbul Orman Bölge Müdürü Faruk Çebi de, uzmanlar ve heyetlerin yangın bölgesindeki incelemelerinin sürdüğünü anlatarak, yangının kesin çıkış nedeninin bu incelemelerin ardından belli olacağını söyledi.Â

Haberin Devamı

Kendi tecrübelerine göre ''olayda sabotaj ihtimalinin fazla görünmediğini'' ifeden Çebi, ''Çöplüğün yakınında yanmamış yeşillik olması, yangının oradan çıkmadığı anlamına gelmez. O gün güçlü bir lodos vardı. Aslında burada 1996 ve 2000 yıllarında da yangın çıkmış, ancak lodos olmamasının da etkisiyle büyümemiş'' dedi.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi Ä°tfaiye Daire BaÅŸkan Vekili Ali Karahan ise, kendilerinin de uzman ve profesyonel bir ekiple yangının çıkış nedenine iliÅŸkin incelemeyi sürdürdüklerini bildirdi. Â

Karahan, farklı birimlerin yangınla ilgili inceleme yapmasının doğal olduğunu kaydetti.

''ÇÖPLÜKLER KAPATILACAK''

Adalar Belediye BaÅŸkanı CoÅŸkun Özden de, Büyükada ve Heybeliada çöplüklerinin ardından, Burgazada ve Kınalıada çöplüklerinin de ay sonundan itibaren kapatılacağını açıkladı.Â

Adalar'daki çöplerin Aydınlı çöplüğüne taşınmasının bedelinin yıllık yaklaşık 2 trilyon lira olduğunu belirten Özden, buna karşılık belediye bütçesinin ise 3.5-4 trilyon lira olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!