Açlık grevine gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Açlık grevine gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 20:43

OLAĞANÜSTÜ Hal (OHAL) kararnameleriyle ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça açlık grevlerinin 75’inci gününde gece operasyonuyla evlerinde gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Eşiyle birlikte gözaltına alındıktan sonra bırakılan Esra Özakça, “Önce kapıyı kırmak istediler. Daha sonra ise çilingir yardımıyla evimize girdiler” dedi. Sabah saatlerinde de Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça ve eşi Esra Özakça, İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yaparak süresiz açlık grevine başladı. Sultan ve Esra Özakça ile onlara destek olanlar polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. Daha sonra gözaltı sayısı 14’e ulaştı. Bir grup CHP’li milletvekili, gözaltına alınanların ardından anıt önünde oturma eylemini sürdürdü. Polis müdahalesiyle gözaltına alınan Esra Özakça, biber gazı nedeniyle astım krizi geçirdi. gözaltı aracından indirilen Özakça uzun süre yerde baygın halde yattı.

Açlık grevine gözaltı

Haberin Devamı

‘Çok geç olmadan iade edin’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından gözaltılarla ilgili şu mesajı paylaştı: “Hükümet, kanunsuzluklara karşı hakkını arayan herkesi tehdit olarak gördüğünü, açlık grevi yapan 2 gencimizi gözaltına alarak kanıtlamıştır. KHK’lar ile işlerinden olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın çok geç olmadan görevlerine iade edilmelerini diliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!