Açlık grevinde 68. gün: Oğlumun sevdiği şeyleri yiyemiyorum

Güncelleme Tarihi:

Açlık grevinde 68. gün: Oğlumun sevdiği şeyleri yiyemiyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2017 21:12

Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi bugün 68’inci gününe ulaştı. Açlık grevinin ilk günlerinde 24 saatlerini Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde geçiren iki eğitimci, sağlık durumlarının ağırlaşması, enfeksiyon risklerinin artması ve enerjilerini çabuk kaybetmeleri nedeniyle artık çoğunlukta evlerindeler.

Haberin Devamı

Bir günlük destek açlık grevi yapan anne Sultan Özakça Hürriyet’e şunları söyledi: “Oğlumun sevdiği şeyleri yiyemiyorum. Ayakta durmak zorunda olduğum için çorbayla falan besleniyorum. Bugüne kadar tek bir adım atılmasını bekledik. Bizim için en güzel Anneler Günü hediyesi Nuriye ve Semih’in işlerine iade edilmesi ve günden güne eriyen çocuklarımızın hayatlarının bize bağışlanması olacak. Açlık grevine başlamak istiyorum ancak Semih izin vermiyor. Haklı mücadelesinde her zaman yanında olacağım.”

ZOR SINAVDAN GEÇER NOT ALACAĞIZ

Anne Cemile Gülmen ise hayatlarının en zor sınavını verdiklerini ve mücadele sonucunda geçer not alacaklarını söyledi. “Her karanlığın bir aydınlığı var” diyen anne Gülmen, “Bu hafta olumlu bir adım atılmasını çok bekledik. Bizlere verilecek en anlamlı hediye bu olurdu. Çocuklarımız için çok endişeleniyoruz. Bir an önce sağlıklarına, işlerine ve öğrencilerine kavuşsunlar istiyoruz” diye konuştu. Gülmen ve Özakça, Gezi eylemlerinde hayatlarını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan’a destek açlık grevleri için teşekkür etti. Anne Gülmen, “Onlar bizim başımız tacı. Açlık grevi yapmalarının anlamı çok büyük, onları da annemiz olarak görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

KOLAY OLMAYACAĞINI BİLİYORDUK

Nuriye Gülmen ise şunları söyledi: “Kolay olmayacağını biliyorduk. Annem başlarda inanmıyor, ‘sana bir şey olursa işi falan ne yapacağım’ diyerek üzülüyordu. Yanımda olması, bir annenin evladı için yapabileceği en büyük şeylerden biri. Vazgeçmeyeceğiz. Sahiplenme, destek bizim başımızı döndürdü ve çok kıymetli ama işimize dönmediğimiz sürece yeterli değil.”

GÜNLÜK TUTUYORUM

Evdeyken zamanın büyük çoğunluğunu uzanarak ve kitap okuyarak geçirdiğini belirten Semih Özakça, günlük tuttuğunu belirterek, “Açlık grevine, bizi zorla beslemeye çalışarak müdahale edecekler. Bizi anlamak için bile açlık grevi yapanlar var. Birlikte hareket edersek bu ses olur, etkili olur. Açlık grevine devam edeceğiz. ‘Artık sesiniz duyuldu, karşılığı oldu. Bırakıp başka yollar mı denesek’ diyenler var. Bunca gün boşuna aç kalınmaz. Bu işi sonuçlandırmak için başladık, kazanma iddiasıyla başlandı ve bu iddiayla devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

SON 24 SAATTE NELER OLDU?

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!