Açlığa 2 gün dayandı

Güncelleme Tarihi:

Açlığa 2 gün dayandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Verdikleri emirlerle insanları açlık grevlerine, kendini yakarak ölümlere gönderen DHKP-C liderlerinden Ercan Kartal ve Şadi Özpolat, Edirne F Tipi Cezaevi'nde açlık grevine ancak 2 gün dayanabildiler. Bu arada, odalarının kapısı görevlilerce her açılışında ayağa kalkıp hazırola geçen Kartal ve Özpolat'ın saçlarının da sıfır numara tıraş edildiği ortaya çıktı. Hayata Dönüş Operasyonu'yla Bayrampaşa, Bursa ve Çanakkale cezaevlerinden Edirne F Tipi Cezaevi'ne nakledilenler arasında bulunan Kartal ve Özpolat, getirildikleri ilk gün yemek yemeyi reddetmişler ve açlık grevi başlattıklarını söylemişlerdi. Ancak bundan çok çabuk vazgeçen Kartal ve 10 arkadaşı, eylemlerine son verip önceki günden itibaren karavanadan yemek yemeye başladı.

Arkadaşları cayır cayır yanar ve ölüm orucunda çile doldururken, cezaevine giren jandarmaların silahını ilk görüşte ellerini kaldırıp ‘‘teslim’’ olan sözde örgüt liderleri, Edirne F Tipi Cezaevi'ne girerken de eski kabadayı tavırlarını sürdürmek istediler, ancak beceremediler. Kartal ve Özpolat, diğer mahkûmlara yapıldığı gibi cezaevine girmeden önce üst aramasından geçirilmek istendi. Özpolat ve Kartal bunun üzerine görevlilere, ‘‘Bizi 10 yıldır kimse arayamadı. Siz de arama yapamazsınız’’ diyerek tepki gösterdiler. Ancak görevlilerin ısrarıyla üst aramasından geçirilip, saç ve sakal traşları yapıldıktan sonra tek kişilik odalara konuldular. İki teröristin de saçları sıfır numara tıraş edildi. İBDA-C Lideri Salih İzzet Erdiş'nin de yargılanması sırasında saç ve sakalları kesilmişti. Ayrıca cezaevine gelen tüm tutuklu ve hükümlülerin, dosyalarına konulmak üzere çeşitli açılardan fotoğrafları çekildi.

Bu arada Şadi Özpolat'ın anne ve babası dün Edirne'ye gelerek oğulları ile görüşmek istedi. Cumhuriyet Savcılığı'na görüşme talebinde bulunan Özpolatlar'ın bu isteği cezaevinde yerleştirme işlemleri sürdüğü gerekçesiyle kabul edilmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!