Acıyla dayanışma

Güncelleme Tarihi:

Acıyla dayanışma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2013 00:00

Eskişehir’deki Gezi Parkı direnişinde sivil giyimli 5-6 kişi tarafından dövülen, götürüldüğü ilk hastanede ise “bir şeyi yok” diye tedavisi yapılmayan ve yoğun bakımda verdiği yaşam savaşını 38 gün sonra kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın cenazesinde acılı annelerin dayanışması vardı.

Haberin Devamı

Ankara’da öldürülen Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük ile Hatay’da öldürülen Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert törene katılarak, anne Emel Korkmaz’ı teselli etmeye çalıştı. 3 acılı anne, tabut başında birlikte ağladı.

ESKİŞEHİR’de Taksim Gezi Parkı direnişine destek veren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran’da polisin gaz bombasıyla müdahalesinden kaçarken, ara sokakta sivil giyimli 5-6 kişi tarafından dövüldü. Beyin kanaması geçiren Korkmaz, tedavi gördüğü Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde 38 gün sonra yaşamını yitirdi. Gencin cenazesi önceki gün hastaneden alınarak memleketi Hatay’a getirildi. Ailesi ve arkadaşlarının omuzlarında taşınan cenaze, baba evine getirildi.

Haberin Devamı

8 BİN KİŞİ KATILDI

Evin önünde düzenlenen törene, yaklaşık 8 bin kişi katıldı. Ankara’daki gösterilerde polisin ateş etmesiyle hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük ile Hatay’daki gösterilerde ölen Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert de Ali İsmail Korkmaz’ın cenaze törenine katıldı. Üç acılı anne tabut başında gözyaşlarını tutamadı.Korkmaz’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi.

CENAZE SONRASI GERGİNLİK

Cenazenin ardından yaklaşık 3 bin kişi, Armutlu Mahallesi’nin Gündüz Caddesi’nde toplandı. Kalabalık caddeyi trafiğe kapattı. Çevik Kuvvete destek amcıyla mahalleye Jandarma Özel Harekat Timleri de gönderildi. Dağılmamakta ısrar eden eylemcilere, polis saat 21.45’te tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Eskişehir’de de Korkmaz için dün akşam saatlerinde eylem düzenlendi. Adliye Sarayı ve Korkmaz’ın okuduğu Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi önünde toplanan iki grup, Üniversite Caddesi’ndeki bir alışveriş merkezinin önüne kadar yürüdü. Yaklaşık 300 kişi oturma eylemi yaptı.

ELİNDE JOP OLAN 2-3 KİŞİ

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Korkmaz’ın öldürülmesiyle ilgili basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek soruşturmanın hemen başlatıldığını belirtti. Başsavcılık, açıklamasında “Korkmaz’ın, elinde beyzbol sopası ve jop olan kimliği belirsiz 2-3 kişi tarafından darp edilmesiyle ilgili ‘kasten öldürme’ suçundan soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2013/15656 numaralı dosyası üzerinden devam etmektedir” denildi.

Haberin Devamı

Ağrı kesiciyle gönderildi

ALİ İsmail Korkmaz için ilk olarak götürüldüğü Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde Dr. Hasan Gülcü tarafından hazırlanan sağlık raporu, sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandı. Facebook’ta yapılan paylaşımda, 2 Haziran gecesi yaralanan ve Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne götürülen Korkmaz’ın, ağrı kesici ilaç yazılarak taburcu edilmesine tepki gösterildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!