'Açım Atam'

Güncelleme Tarihi:

Açım Atam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 15:54

Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde evlerinde 2 genç tarafından dövülen ve paraları ile altınları gasbedilen yaşlı kişi, başına gelen olayı Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın önünde anlatarak dert yandı.

Haberin Devamı

Günyüzü ilçesi Mercan Mahallesi'nde, 23 Temmuzda, saat 01.30 sularında eşi Mariye Öztekin (70) ile yaşadığı evlerinde Kemal O. (20) ve Abdulkadir A. (34) tarafından önce dövülüp ardından 350 TL'si ve birer bilezik ile yüzükleri gasbedilen Ahmet Öztekin (76) taburcu edildikten sonra Vilayet Meydanı'na geldi.

Valilik binasında basın mensuplarına ayrılan odaya gelen Ahmet Öztekin, 15 gün önce başına gelen gasp ve darp olayından sonra yaşadığı mağduriyeti gideremediğini, “bunu Ata'ya anlatacağını” söyledi.

Daha sonra Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın önüne gelen ve vücudundaki darp izlerini gösteren Öztekin, Atatürk Anıtı'na yönelerek “Karım ile beni canice dövüp paralarımızı ve altınlarımızı gasbettiler. Atam kalk da gör, bizi ne hale getirdiler. Sen olsaydın bunların hiçbiri olmazdı. Açım” dedi.

Gazeteciler, üç çocuk babası Ahmet Öztekin'e yemek ikram etti.Valilik önünde etkinlik olduğu ihbarını alan polisler, Öztekin'i yardım alabilmesi için Sosyal
Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileriyle görüştürdü. Yetkililer, işçi emeklisi Öztekin'e yardım edileceğini söyledi.

Mercan Mahallesi'ndeki müstakil evlerinde yaşayan Ahmet ve Mariye Öztekin çiftinin evine 23 Temmuzda gelen Kemal O. ve Abdulkadir A. önce su istemişti. Su içtikten sonra Ahmet ve Mariye Öztekin çiftiyle sohbet eden gençler, daha sonra evden ayrılmıştı. Ertesi gün saat 01.30 sularında eve gelen ve başlarına kadın çorabı geçiren 2 zanlı, çifti darbettikten sonra ellerini ve ayaklarını bağlamış, ağızlarına paket bandı yapıştırmıştı. Evde bulunan 350 TL'yi, yaşlı kadının taktığı yüzük ve bileziği zorla alan zanlılar, eski paralar ile bazı eşyaları da gasbedip kaçmıştı. Yaralanan çift, birbirlerine yardım ederek iplerden kurtulup polise haber vermişti. Yaşlı çift, Polatlı Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Olaydan sonra, ilçedeki bir kahvehanede zengin olacaklarını söyleyen, eşkale uyan 2 zanlıyı yakalamak için 30 Temmuzda operasyon düzenleyen İl Emniyet Müdürlüğü Ağır Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Kemal O'yu Ayvalı köyü yaylasındaki bir koyun ahırında yakalamıştı.

Diğer zanlı Abdulkadir A'nın arandığı bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!