Açılışa çağırma planı

Güncelleme Tarihi:

Açılışa çağırma planı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 23:44

AK Parti ve MHP’nin Anayasa referandumu sürecinde ortak çalışma yapabileceklerine yönelik sinyallerden sonra, işbirliğinin boyutları tartışılıyor.

Haberin Devamı

AK Parti kurmayları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın 18 Mart’ta temeli atılacak olan Çanakkale Köprüsü için yapılacak törene, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi davet edebileceğini belirttiler. Bahçeli’nin parti teşkilatına gönderilen genelgede, “Aynı tercihte bulunacağımız partilerle ortak çalışma yapılabilecek” ifadesinin ardından Başbakan Yıldırım da “Gerekirse MHP ile ortak mitin yaparız” açıklamasında bulundu. Bu açıklamalardan sonra gözler iki partinin ortak çalışmalarına çevrildi. AK Parti kurmayları, Çanakkale Köprüsü’nün temel atma töreninin yanı sıra İstanbul’da planlanan ‘Evet mitingi’ne de MHP’nin davet edilebileceğini belirtiyorlar.

YERELDE İŞBİRLİĞİ
İki partinin, yerelde de sivil toplum kuruluşları ziyaretlerini birlikte yapma, Anayasa değişikliğiyle ilgili planlanan toplantılara birlikte katılma gibi programlar planlandığı da öğrenildi. Bakan ve AK Parti yöneticilerinin de illerde MHP teşkilatlarına ziyaret planladığı bildirildi.

OSMANİYE DAVETİ
MHP Lideri Bahçeli’ye Mersin’deki açılış için de davet gittiği ancak kabul etmediği biliniyor. MHP kaynakları, Bahçeli’nin memleketi olan Osmaniye’de AFAD tarafından düzenlenecek konteyner kent açılışına da davet geldiğini ancak tarihin uygun olmaması nedeniyle katılamadığını ifade ediyorlar. 9 Şubat’ta Yıldırım ile Bahçeli’nin referandum sürecinin de ele alındığı görüşmeden sonra ortak program olasılığının arttığı dile getiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!