Acılı dededen kredili silaha tepki

Güncelleme Tarihi:

Acılı dededen kredili silaha tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2006 16:14

İZMİR'de, üç yıl önce bebek arabasında uyuyan 2.5 yaşındaki torunu Alistair Grimason'u, Daimi Akyüz'ün açtığı ateş sonucu kaybeden avukat Tuncer Eşsizhan, Makina Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKE) stoklarını eritmek için başlattığı, peşin fiyatına indirimli veya 10 ay taksitli tabanca satışı kampanyasını ‘facia’ olarak nitelendirdi.

Eşsizhan, “Bu yangına körükle gitmekten başka bir şey değildir. Bireysel silahlanma sonucu yaşanacak tüm ölümlerin sorumlusu hükümet olacaktır” dedi.

Yeni Foça Beldesi'nde torunu Alistair'i maganda kurşununa kurban verdikten sonra ‘Bireysel Silahlanmaya Hayır’ adı altında kampanya başlatıp vatandaşlardan topladığı imzaları, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderen İzmir Barosu avukatlarından Tuncer Eşsizhan, şunları söyledi:

“MKE'nin başlattığı silah kampanyası, bizim yaptığımız, bireysel silahlanma karşıtı kampanya açısından bir faciadır. MKE, bir devlet kuruluşudur. Dolayısıyla bu kampanya, ilgili olduğu bakanlığın bilgisi dahilinde yapılmıştır. Bu durum, yangına körükle gitmeye benziyor. Yaşadığımız bu şartlarda, bu ortam da bireysel silahlanma sonucu haftada en az üç, dört kişi ölüyor. Eğer devlet, silahı ucuz olarak vatandaşlara pazarlarsa bu tip ölümlerin artacağı kesindir.

Bunun vebaili her zaman hükümetin üstünde olacaktır. Yıllardan beri mücadele edilen silahlanmanın sorumlusu da hükümet olacaktır. Bireysel silahlanma sonucu yaşanacak tüm ölümlerin sorumlusu yine onlar olacak ve mağdur vatandaş hesabını devletten soracaktır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!