Acılı annenin feryadı: Şu köprüyü yapın

Güncelleme Tarihi:

Acılı annenin feryadı: Şu köprüyü yapın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2009 16:35

YALOVA'nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Kocadere Beldesi'nde, sağanak yağışın etkisiyle suları yükselen derenin ayaklarına baskı yaptığı köprünün yıkılmasıyla kucağında bulunduğu babası 29 yaşındaki Şener Adalı'yla düşüp azgın sulara kapılarak boğulan 6 aylık Mert Emre Adalı'nın cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Yastaki anne Hanım Adalı, oğlunun ölümünden köprüyü yaptırmayanları sorumlu tutarak, “Şu köprüyü yapın. Ben yandım başkaları yanmasın” dedi.

Haberin Devamı

ACILI ANNE BÖYLE FERYAT ETTİ

Olay geçen cumartesi günü saat 16.00 sıralarında Çınarcık İlçesi'ne bağlı Kocadere Beldesi yakınlarında meydana geldi. Şener Adalı, 6 ay önce dünyaya gelen oğlu Mert Emre'yi rahatsızlanınca doktora götürmek için evden ayrıldı. Beldenin ortasından geçen Kocadere'nin üzerinde kurulu bulunan tahta köprüye gelen Şener Adalı karşıya geçmek istedi. Sağanak yağışın etkisiyle suları yükselen derenin ayaklarına baskı yaptığı köprü, baba oğul üstünden geçtiği sırada yıkıldı.

Şener Adalı, 6 aylık oğlu ile suda sürüklenmeye başladı. Elinden kurtulan oğlunun peşinden giden Şener Adalı, Mert Emre'ye ulaşmayı başaramadı. Babasının çabalarına rağmen azgın sulara kapılan Mert Emre, bir süre sonra gözden kayboldu. 

Bir taraftan bağırarak yardım istemeye çalışan baba Şener Adalı, diğer yandan da oğlunu aramaya başladı. Babanın feryadına çevredekiler yetişti. Hep birlikte çocuğu aramaya başlayan yöre halkı, durumu jandarma ve polise bildirdi. Olay yerine gelen Yalova ve Çınarcık İtfaiyesi ekipleri ile Yalova Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi'ne bağlı balıkadamlar dereyi didik didik aradı. Acı haber yaklaşık 2 saatlik arama sonrasında geldi. 6 aylık Mert Emre Adalı'nın bir çalıya takılmış cansız bedeni bulundu.

Gözyaşları arasında oğlunun bulunmasını bekleyen baba Şener Adalı ve akrabaları ise gelen ölüm haberi ile yıkıldı. Oğlunun cansız bedenini son bir kez görmek için sağlık ekiplerinin yanına giden baba Şener Adalı, oğlunu görünce yıkıldı.

Şener- Hanım Adalı çiftinin ikinci çocuğu olan minik Mert Emre'in minik bedeni, ailesi tarafından Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alınarak Kocadere Beldesi'ne getirildi. Mert Emre'nin cenazesi, belde mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Acılı baba Şener Adalı, 3 yaşındaki kızları Duygu’dan sonra ikinci evlatlarına kavuştukları için çok mutlu olduklarını ancak mutluluklarının kısa sürdüğünü söyledi. Mert Emre'nin sabah saatlerinde rahatsızlandığını söyleyen Şener Adalı, “Doktora gitmek için yola çıktık. Bizim arabamız yok. Bir akrabamızda araba vardı. Onların arabasıyla doktora gitmek için yola çıktım. Köprü bir anda yıkıldı. Biricik oğlum ellerimden kayıp gitti. Ben canımı zor kurtardım ama asıl canımızı derede bıraktık” diye konuştu.

Oğullarının mezarı başından ayrılmadıklarını söyleyen anne Hanım Adalı ise oğlunun ölümünden köprüyü yapmayanları sorumlu tuttu. Kızı Duygu'ya sarılarak feryat eden anne Hanım Adalı, “Oğlum geri gelmeyecek. Ben yandım başkaları yanmasın, yapın şu köprüyü. Bir yere gitmek için bu köprüden geçmek dışında
başka bir şansımız yok. Kaç defa söyledik bu köprüyü yapın diye ama dinlemediler” dedi.

Oğluna ölümünden bir gün önce aldığı battaniyeyi bir an olsun elinden bırakmayan Hanım Adalı, sık sık battaniyeyi koklayarak, “Kokun bu battaniyeye sinmiş” diye gözyaşı döktü. Acılı anne, oğlunun mezarı başında da “Oğlum sen burada üşürsün ben sık sık geleceğim merak etme” diyerek feryat etti.

Çiftin ilk çocukları 3 yaşındaki Duygu Adalı ise her şeyden habersiz akrabalarının kucağında yaşananları anlamaya çalıştı. Diğer yandan belediye ekipleri de yıkılan beton köprünün etrafında çalışma başlattı.

Çınarcık Belediyesi'ne bağlı iş makineleri grayderler vatandaşların rahatça geçebilmesi için derenin bir bölümünü toprakla doldurmaya başladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!