Acılar ortak

Güncelleme Tarihi:

Acılar ortak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2013 00:00

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu öldürülüşünün 20’nci yılında, Diyarbakır’da şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan da 12’nci yılında yurdun çeşitli yerlerinde törenlerle anıldı. Ortak acıyı paylaşanlar terörü bir kez daha lanetlediler.

Haberin Devamı

GAZETECİ-yazar Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün 20’nci yılında, adının verildiği sokaktaki evinin önünde düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP’nin bazı genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı. Kılıçdaroğlu, Mumcu’nun evine gelerek eşi TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, kızı Özge ve oğlu Özgür Mumcu ile bir süre görüştü. Kılıçdaroğlu, “Eğer bu ülkede demokrasi olacaksa hukukun üstünlüğüne inanacaksak, bu ülkede özgür bireyin hakları varsa Uğur Mumcu’yu katledenlerin mutlaka açığa çıkarılması lazım. Uğur Mumcu, bir mücadele adamıydı. Direnişin adıydı. Devletin hâlâ bir yükümlülüğü var, bir borcu var, Uğur Mumcu’nun katillerini mutlaka bulmak ve ortaya çıkarmak zorundadır. Eğer Mumcu’nun katilleri ortaya çıkarılamazsa halkın vicdanında bu dava devam edecektir” dedi.

Haberin Devamı

KÜÇÜK GAFFAR’LAR TÖRENDEYDİ

Diyarbakır’da 12 yıl önce silahlı saldırıda şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan da, Sakarya’nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı. Törene Okkan’ın eşi Zerrin, kızı Sezin ve oğlu Fikri Can Okkan ile ablası Sebahat Aslan ve kız kardeşi Gülsüm Özger katıldı. Okkan ile şehit polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy Diyarbakır’da da anıldı. İlk tören, saldırının gerçekleştirildiği Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı’nda yapıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven ve Gaffar Okkan adı verilen çok sayıda çocuk karanfiller bırakıp, İstiklal Marşı okudu. Polisevi’ndeki törende de Okkan’ın ismini taşıyan Ali Gaffar Polat ile şehit aileleri gözyaşlarına hâkim olamadı. Güven, Okkan’ın şehit edildiği gün dünyaya gelen Ali Gaffar Polat’a emniyet müdürü olmak istediği için polis kepi hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!