Açıl susam açıl

Güncelleme Tarihi:

Açıl susam açıl
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

İnternet sektörünün nabzını tutan ABD kaynaklı dergiler Dr. Alper Çağlayan'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Charles River Analytics (CRA) isimli şirket tarafından geliştirilen İnternet yazılımlarını övüyorlar.

CRA, ilk süksesini ‘‘açıl susam’’ anlamına gelen ‘‘Open Sesame’’ isimli ‘‘kişiselleştirilmiş eğlence kılavuzu’’yla yapmıştı. İnternet'teki ‘‘Open sesame’’ Ağ sitesine bağlanan İnternet kullanıcıları, ekranlarına gelen formu bir sefere mahsus olmak üzere doldurarak siteye üye oluyorlar.‘‘Open Sesame’’ isimli program bundan sonra, kullanıcı tarafından istenilmeyen bilgileri süzerek, ilgi alanına giren tüm kitaplara, televizyon programlarına, konserlere, müzik, video ve kültürel etkinliklere ilişkin yeni bilgileri düzenli bir biçimde sunan kişisel bir kılavuz hazırlıyor. ‘‘Open Sesame’’ı benzer İnternet kılavuzlarından ayıran en önemli özelliği ‘‘Atlantic Records’’, ‘‘Chicago Sun Times’’, ‘‘Hollywood Online’’, ‘‘Random House’’, ‘‘Sony Pictures Entertainment’’, ‘‘New Line Cinema’’, ‘‘Los Angeles Times’’, ‘‘Music Boulvard’’, ‘‘MacMillan Pablishing’’, ‘‘Pollstar’’ gibi daha birçok endüstri deviyle anlaşarak, bu devlerin veri tabanlarından akan bilgileri kullanması. ‘‘Open Sesame’’ın Türk İnternet kullanıcıları için en büyük dezavantajı ise, henüz Türk şirketleri ile anlaşmalar yapmamış olduğu için içeriğinin Türk kullanıcılara biraz yabancı kalması. Ancak CRA, Türkiye'deki servis ve içerik sağlayıcılarıyla da anlaşmalar yapmaya hazır.

Şirketin son süksesi ise ‘‘Learn Sesame’’ isimli yeni yazılımı. Önümüzdeki günlerde piyasaya sürülecek olan ‘‘Learn Sesame’’, İnternet yazarları ve İnternet endüstrisi analistleri tarafından benzerlerinden kat kat üstün bir teknoloji olarak değerlendiriliyor. Herhangi bir Ağ sitesinin ziyaretçileri hakkında bilgi toplayan bir ajan yazılımı olarak tarif edilebilecek ‘‘Learn Sesame’’nin benzerlerinden ve rakiplerinden en büyük farkı karşılaştırmalı filtreleme teknolojisi yerine öğrenme teknolojisine dayalı olması.

‘‘Learn Sesame’’ yazılımı Ağ sitesinin sunucu bilgisayarında duruyor. Şirketin Ağ sayfalarından herhangi birine yapılacak tek bir ziyaret bile kullanıcının profili hakkında oldukça geniş bilgi verebiliyor. Kullanıcı, şirket Ağ sayfalarına tekrar bağlandığında, kendisi için özel olarak hazırlanmış sayfalarla karşılanıyor.

http://www.opensesame.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!