Acil serviste tecavüz davasında tahliye yok

Güncelleme Tarihi:

Acil serviste tecavüz davasında tahliye yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 13:10

ANTALYA'ya tatile gelen ve alkol komasına giren İngilizce öğretmeni G.T.'ye getirildiği hastanenin acil servis tuvaletinde tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan temizlik görevlisi Hayri Güçcük'ün tahliye talebi reddedildi.

Antalya'ya tatile gelen ve alkol komasına giren İngilizce öğretmeni G.T.'nin, kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde temizlik elemanı Hayri Güçcük'ün tecavüzüne uğradığına ilişkin davanın 5'inci duruşması bugün yapıldı. Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu yargılanan Hayri Güçcük katılırken, tecavüze uğradığını iddia eden öğretmen G.T. katılmadı. Bugünkü duruşmada acil servis doktoru Handan Celepçi tanık olarak dinlendi.

Dr. Celepçi, “Hasta aşırı derecede alkollüydü ve bu yüzden hastanemize müracat etmişti. Sarhoşluğu nedeniyle anlamsız davranışları vardı. Ajitasyonu vardı. Bulunduğu tuvalet hastalar için kullanılan tuvalettir. Buradan ben defalarca geçtim, yardım isteyen bir ses duymadım. Ayrıca o gün acil servis çok yoğun bir gününü yaşıyordu ve gürültülü ortam vardı” diye konuştu.

Hakim Süleyman Teke'nin, “Hasta neden bayan personelle gönderilmedi veya gönderilmemesi normal mi?” sorusu üzerine ise Dr. Celepçi, “Bayan hastabakıcı sayısı çok az. Ancak buna rağmen hasta konusunda kadın- erkek diye ayrım yapmayız” dedi.

Mahkeme Başkanı Teke, sanık sandalyesinde oturan Hayri Güçcük'ü yanına çağırarak dosyadaki kamera kayıt fotoğraflarını göstererek, “Burada tanıdığın ve tanığın olmasını istediğin kişiler var mı?” diye sordu. Güçcük ise fotoğraflara baktıktan sonra müracat memurunun dinlenmesini istedi.

Sanık avukatı Fevzi Dursuneli ise İngilizce öğretmeni G.T.'den alınan DNA profillerinin Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini belirterek, “Bu DNA profillerinin müvekkilimi suçsuz çıkaracağına inanıyorum. Alkollü bir bayanın tuvaletine girmesi etik değil ama olduysa bir şeyler müştekinin isteği üzerine olmuştur. Zaten tutuklu kaldığı süre kamu vicdanı açısından tatmin etmiştir. Bu yüzden tahliyesini talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, Hayri Güçcük'ün tahliye istemini reddederek duruşmayı 16 Şubat'a erteledi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

İstanbul'daki bir okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan G.T., geçen yıl 11 Ağustos tarihinde Antalya'da tatillerini geçirdikleri otelde kadın arkadaşı A.D. birlikte aşırı derecede alkol almış, alkol komasına giren G.T., saat 03.00 sıralarında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilmiş, kusmak isteyince, hastanede özel bir şirketten hizmet alımı yoluyla istihdam edilen ve hasta taşıma işinde çalıştırılan 24 yaşındaki Hayri Güçcük tarafından tuvalete götürülmüştü. Bir süre sonra acil servis odasına dönen G.T., sorumlu hekimine, Hayri Güçcük'ün tuvalette kendisine tecavüz ettiğini ileri sürerek şikayetçi olmuş, gözaltına alınan Güçcük, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!