'Acil bütçe' açıklanıyor

Güncelleme Tarihi:

Acil bütçe açıklanıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 10:45

İngiltere'de bugün açıklanacak acil bütçe ile ülke kamu harcamlarını büyük ölçüde azaltacak.

Haberin Devamı

156 milyar sterlinle dev bütçe açığı bulunan İngiltere'de hükümet, bu yıl kamu harcamalarında 6,2 milyar sterlin kesinti yapmayı öngörüyor.

 

Maliye Bakanı George Osborne, BBC'ye yaptığı açıklamada, bugün kamuoyuna açıklayacağı bütçenin "zorlu ancak adil olacağını" söyledi. Ancak basında Osborne’un, vergi artışı gibi konularda açıklayacağı önlemlerle "son 30 yılın en sevilmeyen Maliye Bakanı olabileceği" yorumları yer aldı.

 

Ãœlkedeki bütçe açığını vergi artışları ve kamu harcamalarındaki kesintilerle azaltmayı planlayan Ä°ngiltere'nin yeni koalisyon hükümetinin,Âkamuoyunun tepkileriyle karşılaÅŸabileceÄŸine dikkat çekiliyor.

    Â

Haberin Devamı

Ä°ngiliz basını ayrıca, hükümetin acil bütçesinin, muhalefetteki İşçi Partisinin yanı sıra koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokrat Parti'nin milletvekilleri tarafından da eleÅŸtirilebileceÄŸi yorumlarına yer veriyor. Â

 

Ülkenin mali durumu, hükümetin karşı karşıya olduğu sorunların başında geliyor. İngiltere'de dev bütçe açığının yanı sıra yaklaşık 2,5 milyon işsiz bulunuyor.

 

Ä°ngiltere'de geçen hafta da, bankalar ve mali piyasaların denetlenmesiyle ilgili yeni düzenlemelere gidilmiÅŸ ve ülkedeki finans piyasalarının denetlenmesi yetkisinin büyük ölçüde Merkez Bankasına (BoE) verilmesine karar verilmiÅŸti.    Â

           

BALAYI DÖNEMİ BİTTİ

Guardian gazetesi ise, Maliye Bakanı George Osborne'un bütçede öngörülen vergi ve kesintilerle ilgili olarak yoğun bir muhalefetle karşılaştığını belirtti.

 

Ä°ÅŸ çevrelerinin, çocuklara yardım kuruluÅŸlarının ve 6 milyon kamu çalışanını temsil eden sendikaların, 85 milyar sterlinlik yeni bütçede planlanan vergi artırımları, maaÅŸların dondurulması ve kamu harcamalarının kesilmesi gibi tedbirlere tepki gösterdiÄŸini kaydetti ve "hükümetin balayı dönemi bitti"Âyorumunu yaptı.

 

Haberin Devamı

Independent gazetesi de, manÅŸetinde, Maliye Bakanı'nın politikalarınınÂ"Ä°ngiltere'de 1970'lerden bu yana görülmemiÅŸ düzeyde bir iÅŸsizlik yaÅŸanmasına neden olup olmayacağını" sordu. Gazetenin ekonomi editörü Sean O'Grady, yarın açıklanacak bütçenin Ä°ngiltere'nin, Ä°kinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en zorlu bütçesi olacağını belirtti.            Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!