Açıkta kanatlı beslemeye yasak geliyor

Güncelleme Tarihi:

Açıkta kanatlı beslemeye yasak geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2006 12:31

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, açıkta kanatlı hayvan besiciliğinin yasaklanması için Bakanlar Kurulu'na teklif sunacak.Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ilgili yasal mevzuat çerçevesinde açıkta kanatlı beslenmemesi için Bakanlar Kurulu'na teklif sunmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Yetkililer, hane halkı tüketimi için bahçelerde beslenen kümes hayvanları da dahil olmak üzere, açıkta kanatlı hayvan besiciliği durdurulmadan kuş gribi hastalığının önüne geçilemeyeceğini vurgularken, söz konusu yasağın şart olduğunu söylediler.

25 MİLYON YTL EK ÖDENEK

Bu arada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na kuş gribi hastalığı ile mücadele için Maliye Bakanlığı'ndan 25 milyon YTL ek ödenek aktarıldı. Bakanlık, bugüne kadar söz konusu hastalıkla mücadele için 8 milyon YTL harcamıştı.
Tarım Bakanlığı'nın bu harcamalarının dışında mahalli idareler, valiler, Sağlık Bakanlığı, Silahlı Kuvvetler de ne kadar olduğu bilinmemekle beraber, kuş gribi için harcamalarda bulunuyor.

11 ilin (Iğdır, Erzurum, Ağrı, Bursa, İstanbul, Şanlıurfa, Erzincan, Bitlis, Yozgat, Van, Ankara) çeşitli bölgelerinde uygulanan karantina devam ederken, şu ana kadar Iğdır'da 3 bin 101, Erzurum'da 17 bin 593, Ağrı'da 36 bin 448, Bursa'da 953, İstanbul'da 311, Şanlıurfa'da 100, Yozgat'ta 867 ve Van'da 43 bin olmak üzere 102 bin 373 adet hayvanın itlaf edildiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!