Açıköğretimde ikinci üniversite imkanı

Güncelleme Tarihi:

Açıköğretimde ikinci üniversite imkanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2005 11:56

Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) açıköğretim sistemine göre eğitim verilen iktisat, işletme ve açıköğretim fakültelerine, 2005-2006 eğitim-öğretim döneminde, ikinci üniversitede öğrenim görmek isteyen öğrenci alınacak.

Haberin Devamı

AÜ'nün internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre, yükseköğretim kurumlarının örgün herhangi bir lisans programına kayıtlı öğrenciler ile bu programlardan mezun olanlar, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere lisans veya ön lisans programlarının 1. sınıfına kayıt yaptırmak için başvurabilecek.
Yükseköğretim kurumlarının örgün herhangi bir meslek yüksekokulu ön lisans programına kayıtlı öğrenciler ile bu programlardan mezun olanlar da alanları dışında sadece Açıköğretim Fakültesi ön lisans programlarının 1. sınıfına kayıt yaptırabilecek.

Bu öğretim yılında ikinci üniversiteye başvuracak adayların kayıt işlemleri, internetten başvuru ve AÖF bürolarından kayıt olmak üzere iki aşamada yapılacak. İsteyen adaylar, bürolardan başvuru ve kayıt kılavuzu alabilecek.
İkinci üniversiteye başvuracak adaylar, 7 Kasım'a kadar internetteki “http://aofkayit.anadolu.edu.tr” adresli siteden de başvuruda bulunabilecek. Başvuru yapmadan bürolardan kayıt yaptırmak mümkün olmayacak.

KAYITLAR, 24 KASIM'DA SONA ERECEK

Adaylar, internetten başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra kendilerinden istenen kayıt belgelerini hazırlayarak, 14-24 Kasım tarihlerinde Açıköğretim Fakültesi bürolarına kayıtlarını yaptırabilecek.

Haberin Devamı

Bu tarihler arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar, 25 Kasım'da, seçtiği Açıköğretim Fakültesi bürosuna başvurarak kayıt yaptırabilecek. Mazeretleri devam edenlerin kayıtlarını, tam olarak hazırlanan kayıt belgeleri ve mazeret belgesini büroya getiren yakını yaptırabilecek. 25 Kasım'dan sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek. 19 Kasım Cumartesi günü Açıköğretim Fakültesi büroları açık olacak ve kayıtlar kabul edilecek.

İnternetten başvuru yapmak, kayıt için yeterli olmayacak. Adayların kayıt süresi içerisinde belgelerini hazırlayarak herhangi bir AÖF bürosunda mutlaka kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Posta ile kayıt, kabul edilmeyecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!