Açıköğretim mezunu Danıştay kararıyla öğretmenlik yaptı

Güncelleme Tarihi:

Açıköğretim mezunu Danıştay kararıyla öğretmenlik yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Açıköğretimliler Birliği Eğitim-Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Muharrem Soğuksu, geçtiğimiz haftalarda yayınlanan 'Açıköğretimlilere Öğretmenlik Hakkı Yok' başlıklı Milli Eğitim Bakanlığı'nın cevabıyla ilgili olarak gönderdiği açıklamada, ‘‘Bazı arkadaşlarımız Danıştay kararıyla öğretmenlik yaptı’’ dedi. Soğuksu'nun açıklaması şöyle:

‘‘Milli Eğitim Bakanlığı'nın, bugüne kadar Açıköğretim Fakültesi mezunlarını öğretmen olarak olarak atamadığı açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü, bakanlığın yasaya aykırı uygulaması sonucu öğretmen olarak atanmayan bir grup Açıköğretim Fakültesi mezunu Danıştay'da açtıkları davada Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, davalara ilişkin yürütmenin durdurulması talebini kabul etmiş, bunun sonucunda Bakanlık 18.11.1997 gün ve 152902 sayılı onayla atama işlemini yapmış ve ilgili Valiliklere tebliğ etmiştir. Gene 1998 yılı 2'nci atama döneminde, bir Açıköğretimli'nin açtığı iptal davasında Manisa İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararı MEB tarafından uygulanarak atama işlemi gerçekleşmiştir. Aynı konuda benzer davalar görülmeye devam etmektedir.

MEB, yargı kararlarının getirdiği zorunluluk karşısında Açıköğretim Fakültesi mezunlarını öğretmen olarak atamak zorunda kalmıştır. Bu durumda Bakanlığın anlayış ve uygulamasının ne derece hukuka uygun olduğunu okuyucularınız ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!