Açıklanacak mal varlığım yok

Güncelleme Tarihi:

Açıklanacak mal varlığım yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2006 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, mal varlığı tartışmalarıyla ilgili olarak "Açıklanacak mal varlığım yok. Benimkiler zaten açıklanmış" dedi.

Partisinin Şile İlçe Kongresi'nde konuşan Erdoğan, "Hırsızlar öldü, Allah rahmet eylesin" sloganları üzerine, "AKP iktidarına çamur atma gayreti içine girenler; boşuna yoruluyorsunuz. Bu millet doğruyu çok iyi biliyor. Göğsümü gere gere söylüyorum; sadece iç borçlanmanın faizi yüzde 69'du, şimdi yüzde 13.5" dedi.

BEN AÇIKLADIM

Bütçe açığı konusunda Fransa ve Almanya'nın Maastrich kriterlerini tutturamadığını, Türkiye'nin bütçe açığı oranının AB ortalaması olan yüzde 3'ün altında, yüzde 2 olduğunu kaydeden Erdoğan, sağlıkta gerçekleştirdikleri icraatları da anlattı. Konuşmasında son zamanlarda çok tartışılan mal varlığı konusuna da değinen Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Liderinizin, genel başkanınızın açıklanacak mal varlığı yok. Benimkiler zaten açıklanmış. 2003 yılında biliyorsunuz benle ilgili bir dava açmışlardı, o zaman açıklandı. Ne zaman açıklandı, bunlar yazdı çizdi 'yasal olarak şirket yönetim kurulunda veya yönetim kurulu üyesi olamaz, ama iktidar olma hakkı var, ama etik olarak bu doğru değil' dediler... Dedik ki, 'Biz satıyoruz'. Sattık, ondan da vazgeçtik. Duyurduk ve Türkiye'nin en çok satan gazetesi sür manşetten verdi. '1.2 trilyona hisselerini sattı' dedi. O da TBMM'deki kayda girdi. Şimdi bunlar söylesinler yazsınlar, çizsinler. Daha çok şeyler var."

Salıya demişti

Daha önce mal varlığını açıklama konusunda ’Salıya inşallah’ diyen Başbakan Erdoğan, partisinin Şile’deki ilçe kongresinde farklı konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!