Açıkla Sayın Bakan kim bu gazeteciler

Güncelleme Tarihi:

Açıkla Sayın Bakan kim bu gazeteciler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2001 08:44

Sağlık Bakın Osman Durmuş, köşeye sıkışınca basını suçladı. Durmuş, "Bakanlığımda eskiden basın mensuplarına sarı zarfla ödeme yapılmış. ben kimseye çıkar sağlamadım" diyerek bu yüzden üzerine gelindiğini ima etti. Şimdi hürriyet olarak soruyoruz: "Sayın Bakan, kimdir Sağlık Bakanlığı'ndan pa aldığını söylediğiniz basın mensupları? Madem bu tür ödemeleri biliyorsunuz, kim olduklarını açıklamak da sizin göreviniz."

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, vakıf yüzünden köşeye sıkışınca basını suçladı. Durmuş, basının üzerine gelmesini ‘‘Sarı zarflarını kestim de ondan’’ diye açıklamaya çalıştı.

Önceki gün TBMM'de bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında muhalefet milletvekillerinin eleştirilerini yanıtlayan Durmuş, şöyle konuştu:

‘‘Sağlık Bakanlığı'nın, Sayıştay denetimi olmadan harcama yetkisi vardır. Oradan basın mensuplarına sarı zarfla ödeme yapılmıştır. Benim dönemimde bir kuruş hiç kimseye çıkar sağlanmamıştır.’’

Durmuş, bu iddiayı öne sürdüğü halde, hangi gazetecilere zarfla para verildiğini açıklamadı.

Görüşmede Durmuş'la DYP milletvekili İbrahim Konukoğlu arasında da tartışma çıktı. Sağlık Bakanlığı'ndan TÜRKSEV vakfına 45 milyar lira aktarıldığını ileri süren Konukoğlu, hologram uygulaması ile de vakfa gelir aktarılacağını söyledi. Durmuş ise Konukoğlu'nun su tesisi işlettiğini ve ayda 540 milyar liralık su sattığını öne sürerek, bu yüzden kendisine karşı çıktığını belirtti. Konukoğlu, ‘‘Suyla ilgim varsa milletvekilliğinden istifa ederim’’ diye bağırdı. Bunun üzerine Durmuş, milletvekilinin su tesisi işlettiğine ilişkin belge bulunduğunu bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!