Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıtları ne zaman bitiyor? AÖL'de kayıt nasıl yenilenir?

Güncelleme Tarihi:

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıtları ne zaman bitiyor AÖLde kayıt nasıl yenilenir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2019 15:53

Açık Öğretim Lisesi'nde eğitim gören binlerce öğrenci, kayıt yenileme süreci hakkında araştırmalarına başladı. AÖL'de kayıt yenileme sürecinin ne zaman biteceğini merak eden binlerce kişi, internet üzerinden detayları araştırmaya başladı. Peki, AÖL kayıt yenileme süreci ne zaman bitiyor? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ne zaman bitiyor sorusu, 3. dönem için kayıt işlemlerini gerçekleştirecek olan birçok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler 

KAYIT İŞLEMLERİ O TARİHTE BİTECEK

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Açık Öğretim Lisesi 3. dönem kayıt işlemleri başladı. AÖL'de 3. dönem kayıt işlemleri, 02-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. İşlemleri yaparken, kurumun yayımladığı kılavuzdan yararlanabilirsiniz.

SINAV TARİHİ BELLİ OLDU

Ders seçme ekranı ise 2 Mayıs tarihinde erişime açılacak. Sonraki sınavın giriş yerleri ise 3 Temmuz tarihinde görüntülenebilecek. Öğrenciler, kayıt yenileme ve ders seçme işlemlerini yaptığı 3. dönem sınavlarına 6-7 Temmuz tarihlerinde girecek. Bu sınavın sonuçları ise 1 Ağustos'ta yayımlanacak.

Haberin Devamı

KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2019 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Ücreti; 35 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

AÖL 3. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!