Açık öğretim lise sınavları ne zaman? AÖL sınav giriş yerleri belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

Açık öğretim lise sınavları ne zaman AÖL sınav giriş yerleri belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2019 14:17

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hizmet veren Açık Öğretim Lisesi'nde 2019 2020 sınav takvimi belli oldu. Sınavlara hazırlanmaya başlayan öğrenciler, bir yandan güz dönemi 1. sınav tarihlerini araştırmaya başladı. Heyecanla sınav tarihlerini merak edenler, sınav yerlerine de yoğunlaştı. Peki, Açık öğretim lise sınavları ne zaman? AÖL sınav giriş yerleri belli oldu mu? İşte, merak edilenler.

Haberin Devamı

AÖL sınav takvimi, eğitim hayatına açık lisede devam eden öğrencilerin bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ediyor. AÖL'de 1. dönem sınavları için hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, bir yandan da sınav tarihlerini öğrenmek istiyor. Peki, açık öğretim lise sınavları ne zaman?

Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) 2019-2020 eğitim yılı 1. dönem sınavları için geri sayım başladı. Bu yıl ilk kez açık lise sistemine dahil olan binlerce öğrencinin yanı sıra kayıt yenileyen AÖL öğrencileri, 1. dönem sınavlarına odaklandı. İşte, AÖL yeni dönem sınav takvimi...

AÖL 1. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yayımladığı iş takvimine göre; AÖL 2019-2020 eğitim dönemi, 1. dönem sonu sınavları 07- 08 Aralık 2019 tarihlerinde yapılacak. 1. dönem sınava giriş yerlerinin internette erişime açılması ise 4 Aralık'ta yapılacak.

Haberin Devamı

AÖL DİPLOMASI NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Dönem sonunda mezun olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. İlinizdeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu AÖL internet sayfasından kısmından görebilirsiniz.

Şayet öğrencimiz Açık Öğretim Lisesinden Çıkma Belgesi almışsa Çıkma Belgesinin aslı ile başvurması gerekmektedir. Diplomayı öğrenci yerine bir başkası alacak ise bu kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir. Vekilin Noterden alınan vekâlet ve yukarıda belirtilen öğrencinin getirmesi gereken evraklardan biri ile başvurması gerekmektedir.

BAKMADAN GEÇME!