Açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL ikinci dönem sonuçları açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

Açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak AÖL ikinci dönem sonuçları açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2019 15:44

Eğitim hayatına Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) bünyesinde devam eden yüz binlerce öğrenci 2. dönem sınavlarının tamamlanmasının ardından bu kez de sonuç açıklama tarihlerine odaklandı. Peki, açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL ikinci dönem sonuçları açıklandı mı?

Haberin Devamı

AÖL ya da vatandaşlar tarafından bilinen adıyla açık lise sınavlarına ait sonuçların ne zaman açıklanacağı, söz konusu kurumda eğitim alan öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Sonuçların ne zaman açıklanacağı ise MEB tarafından açıklanan iş takviminde duyurulmuştu. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

6-7 Nisan tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilen sınavların ardından öğrenciler, MEB'in yapacağı açıklamaya kilitlenmişti. Bakanlık, resmi iş takvimi aracılığıyla 2. dönem sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi 30 Nisan olarak duyurdu.

KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NE ZAMAN?

Toplamda 3 dönem olarak tamamlanan 2018-2019 eğitim öğretimin döneminin 3. dönem kayıt işlemi, 02-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ders seçme ekranı ise 2 Mayıs tarihinde erişime açılacak. Sonraki sınavın giriş yerleri ise 3 Temmuz tarihinde görüntülenebilecek.

Haberin Devamı

Öğrenciler, kayıt yenileme ve ders seçme işlemlerini yaptığı 3. dönem sınavlarına 6-7 Temmuz tarihlerinde girecek. Bu sınavın sonuçları ise 1 Ağustos'ta yayımlanacak.

 

BAKMADAN GEÇME!