Açık çek, buyrun komisyon kuralım

Güncelleme Tarihi:

Açık çek, buyrun komisyon kuralım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2008 00:00

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan İçişleri Bakanı Atalay, CHP’lilerin iftira ettiğini ve mahcup olacaklarını belirterek, "İstifa etmiyorum. Açık çek, buyrun ortak komisyon kurup olayı aydınlatalım" dedi. CHP’li Kemal Anadol ise önce olayın aydınlatılmasını, sonra konuşulmasını istedi.

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Genel Sekreterleri Önder Sav’ın, eski Bolu Valisi Ali Serindağ ile görüşmesinin dinlenmesi skandalı nedeniyle kendisini istifaya davet eden CHP’ye, "Beni CHP, bakan yapmadı, istifa falan da etmiyorum" diye yanıt verdi. Atalay, TBMM Genel Kurulu’nda dün, "Açık çek, buyurun ortak komisyon kuralım ve sonuna kadar üzerine gidip bu olayı aydınlatalım" çağrısında da bulunarak şöyle dedi:

Failleri bulalım Hepimizin yapması gereken, olayları aydınlatmak, failleri bulmak ve cezalarını vermektir. Biz buna varız. Biz kendimizden eminiz. Güvenlik güçlerimizle ilgili suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Bir çağrıda da bulunuyorum, bütün bunlara güvenmiyorsanız, gelin birlikte ortak komisyon kuralım, sonuna kadar üzerine gidelim. Elimizden gelen her katkıyı vereceğiz. Biz bu işin aydınlatılmasını herkesten çok istiyoruz. Bizim hayatımız bunlara karşı mücadeleyle geçti.

Peygambere saygısızlık Daha dün din özgürlüğünü hiçe sayan, peygambere saygısızlık ifadeleri oldu, validen il başkanı gibi bilgiler alıyor, bunlar da işin bir başka boyutu, bunları da birileri gündeme getirsin.

Önce aydınlat sonra konuş

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol da, bunun, ABD’de devlet başkanlarının istifasına yol açan ciddi bir olay olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Biz Emniyet kadrosunun tümünü suçlamıyoruz. Yayın yasağı bulunan bir davada sanık ifadeleri çarşaf çarşaf gazetelerde yayınlandı. İki ihtimal var; ya o gazeteler, Emniyet örgütüne rüşvet verip elde ettiler veya Emniyet örgütü bizzat servis yaptı. Önce, Emniyet içinde servis yapanların sorumluluğunu çıkartır, ondan sonra burada konuşma hakkına sahip olur. Sütten çıkmış ak kaşık değil. Bizi kınamaya da gücü yetmez."

CHP çok mahcup olacak

CHP’li Akif Hamzaçebi’nin Plan Bütçe Komisyonu’ndaki, "Sayın Bakan’ın soruşturma açma yetkisi var, ancak savcıya talimat veriyor. Soruşturma açma gücünüz yok mu? Yoksa bakanlık koltuğunda oturmanız doğru mu?" sözleri Atalay’ı kızdırdı. Atalay, "Hükümetin CHP’yi dinlediği iddiasını iftira olarak görüyoruz ve reddediyoruz. Bunun takipçisi olacağız, mahcup olacaklar" dedi.

Yan yana tartışma

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay dün TBMM’de oldukça sinirli bir konuşma yaptı ve CHP’lilere çattı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ve Atalay, Genel Kurul’a ara verilince milletvekillerine ayrılan sıralarda bir süre sohbet etti. Anadol ve Atalay, hararetli bir şekilde dinleme skandalı üzerinde tartıştı. Anadol’un, bir ara elinde bulunan Meclis gündemini Atalay’a doğru tutarak konuşması dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!