Açığa alınan polis sayısı 41'i buldu

Güncelleme Tarihi:

Açığa alınan polis sayısı 41i buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2000 00:00

İzinsiz yürüyüş yaptıkları gerekçesiyle bugün açığa alınan polis sayısı 41'e yükseldi. İzmir'de 16, Mersin'de 9, Gaziantep'te ise 8 polis açığa alındı. Bursa'da dün açığa alınan 8 polis memuruyla birlikte sayı 41'e yükseldi. Polis yürüyüşleriyle ilgili soruşturmanın sürdüğü açığa alınan polis sayısında artış olabileceği bildiriliyor.

İçişleri Bakanlığı oluruyla başlatılan soruşturma kapsamında, ilk etapta yönlendirici ve teşvik edici davranışları belirlenen polislerin açığa alındığı bildirildi. Açığa alınan polislerin beylik tabancaları ile kimliklerine el konulduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında toplanan delillerin başsavcılıklara gönderileceği ve suç işleyenler hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek suçundan dava açılacağı belirtildi.

Yürüyüşe katılanların belirlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen mülkiye ve polis başmüfettişlerinin soruşturmayı sürdükleri belirtildi. İlk etapta yürüyüş sırasındaki kasetlerde göze çarpan polislerin açığa alındığı bu sayının artabileceği de kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!