Acı biber ye mutlu ol

Güncelleme Tarihi:

Acı biber ye mutlu ol
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2001 00:00

Bazı yiyecekler, algılama yeteneÄŸini artırarak beyni daha verimli hale getiriyor ve hızlı düşünmeyi saÄŸlıyor. Ä°nternette, www.genbilim.cjb.net adresinde siteye göre mutluluk için kırmızı biber, dikkat toplamak için karides, stresi azaltmak için çilek ve muz yemek gerekiyor. Ananasın da tiyatro sanatçıları ve müzisyenlerin ihtiyacı olan bir meyve olduÄŸu kaydedilen yazıda, ''Çünkü, uzun bir metin ezberleyebilmek için fazla miktarda C vitaminine ihtiyaç vardır. Kısa süre bellek için ise avakadoya ihtiyaç vardır.'' denildi. Mutluluk için, özellikle kırmızı biber yenmesi gerektiÄŸi ifade edilen yazıda, şöyle  denildi:  ''Kırmızı biber ne kadar acı olursa o kadar iyidir. Aroma maddeleri vücudun kendi mutluluk hormonunu salgılamasını hareketlendirir. Çilek ve muz stresi giderirken, çileÄŸin lifli maddesi mutluluk vermektedir. Lahana, tiroit bezlerinin aktivitesini yavaÅŸlattığı için sinirliliÄŸi giderir. ÖrneÄŸin sınav öncesi stressiz öğrenmeyi saÄŸlar. Limon, içerdiÄŸi C vitamini fazlalığından dolayı beyni canlandırır ve algılama yeteneÄŸini arttırır. Bu yüzden dil kurslarından önce 1 bardak limon suyu içmek öğrenmeye kolaylık saÄŸlayacaktır. Yaban mersini, beynin kanla daha iyi beslenmesini saÄŸladığı için, uzun süreli öğrenmede ideal bir meyvedir.''  Dikkatin daha iyi saÄŸlanması için, karides yenilmesi gerektiÄŸi belirtilen yazıda, şöyle devam edildi:  ''SoÄŸan, aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluÄŸa karşı iyi geldiÄŸi ve kanı sulandırdığı için beynin oksijeni daha iyi almasını saÄŸlıyor. Fındık ve fıstık konferanslarda, konserlerde, uzun araba yolculuklarında, sinirleri kuvvetlendirirken, beyindeki haber alma maddelerinin oluÅŸumunu hareketlendirirler. Zencefil, kanı sulandırdığı ve kanın daha rahat akıp, beynin kanla beslenmesini saÄŸladığı için, beynin yeni fikirler üretmesini saÄŸlar''  Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!