'Acemi elçi'yi helikopter pistine çağırdı

Güncelleme Tarihi:

Acemi elçiyi helikopter pistine çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 12:51

Başbakan Erdoğan, ABD Büyükelçisi Ricciardone ile biraraya geldi. Buluşma Ankara'nın Yeni Mahalle İlçesi'ndeki helikopter pistinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

GÖRÜŞMEDEN KARELER

Başbakan Erdoğan, helikopterle gideceği Yozgat mitingi öncesi Heliport'ta görüştüğü Büyükelçi Ricciardone için daha önce 'acemi elçi' tanımlamasında bulunmuştu. Erdoğan'ın bu sözleri kullanmasına neden olan da Büyüleçi'nin gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanması sonrası kullandığı ''Anlamakta güçlük çekiyoruz'' ifadeleri neden olmuştu.

DOSYA DİKKAT ÇEKTİ

Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 50 dakika sürdü ABD Büyükelçisi'nin Başbakan Erdoğan'la görüşmesi sırasında elinde tuttuğu siyah dosya da dikkat çekti.

“TERÖRİZMİ DE GÖRÜŞTÜK”

Büyükelçi Ricciardone, görüşme sonrasında açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD Büyükelçisi, görüşme sırasında PKK ile mücadelenin mi yoksa Ortadoğu’daki gelişmelerin mi gündeme geldiğinin sorulması üzerine, “Genel olarak, bütün gündemdeki konuları konuştuk. Özellikle bölgesel konuları konuştuk. Terörizm tabii ki bu bölgenin bir problemidir, onun için bu çerçevede de görüştük,” dedi.

“SAYIN BAŞBAKAN’IN GÖRÜŞLERİNİ WASHINGTON’A İLETECEĞİM”

ABD Başkanı Barack Obama’dan Başbakan Erdoğan’a bir mesaj iletip iletmediğinin sorulması üzerine ise Büyükelçi, “Bizim görüşlerimizi ilettim ve aynı zamanda sayın Başbakan’ın görüşlerinin de Washington’a ileteceğim,” diye cevap verdi.

Haberin Devamı

“ÇOK BÜYÜK BİR DİKKATLE TAKİP EDİYORUZ”

Ricciardone, Başkan Obama’nın, Ortadoğu politikasını önümüzdeki günlerde açıklayacağının hatırlatılarak, Erdoğan ile görüşmede bu konunun ele alınıp alınmadığının sorulması üzerine, “Hayır, tabii ki Türkiye’nin ve özellikle Başbakan’ın bölgedeki görüşmeler her zaman için çok önemli, çok büyük bir dikkatle takip ediyoruz, bu nedenle geldim,” diye yanıt verdi.  

“GENEL BİR ŞEKİLDE BÖLGENİN OLAYLARINI KONUŞTUK”

Terörle mücadelede işbirliğinin daha üst bir seviyeye çıkarılmasının görüşme sırasında ele alınıp alınmadığının sorulması üzerine ise Büyükelçi, “Hayır. O konuda özel bir şekilde, çok fazla görüşmedik. Genel bir şekilde bölgenin olaylarını konuştuk,” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın ABD yönetiminden beklentisi ve talebinin ne olduğunun sorulması üzerine Ricciardone, şu cevabı verdi: 

“Biz her zaman müttefik olarak çok yakın bir istişarede bulunuyoruz. Bu çerçevede geldim ve çok faydalı çok iyi bir fikir alışverişte bulunduk.”

ERDOĞAN: BUNA ACEMİ ELÇİLİK DENİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!