Acaristanbul villalarını devretmesin

Güncelleme Tarihi:

Acaristanbul villalarını devretmesin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2006 00:00

Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü, idareden izin alınmadan ve yasalara aykırı olarak yapıldığı iddia edilen Acaristanbul’daki villaların iyi niyetli üçüncü kişilere devrini önlemek için mahkemeden tedbir alınması istedi.

Orman Bakanlığı’nın Acarlar İnşaat Taahhüt Sanayi ve Tic. A.Ş.’ye karşı Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı Acarkent’teki kat irtifakının iptali ile Acaristanbul’da da devlet ormanına müdahalenin önlenmesi ile ilgili davanın ilk duruşması dün yapıldı. Duruşmaya Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü’nün avukatlarından Elmas Erdem ile Acarlar Şirketi adına Avukat Haluk Öztürk katıldı. Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü’nün avukatlarından Elmas Erdem’in verdiği dilekçede, Beykoz Dereseki Köyü’ndeki Acaristanbul’un 4-5 paftada yer alan, 215 ve 216 sayılı parsellerin yapılan satış sonucu, Serdaroğlu Özel Ormanı olarak Acarlar İnşaat adına tescil edildiği anlatıldı. Dilekçenin sonuç bölümünde, davalıların 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 52. maddesinin 2. paragrafındaki "Ancak, şehir kasaba ve köy yapılarının toplu olarak bulunduğu yerlerdeki hususi orman alanlarında, bu kanunun 17. maddesine göre izin almak ve yatay alanın yüzde 6’sını geçmemek üzere imar planına uygun inşaat yapılabilir" hükmüne göre tapuda kurulmuş olan kat irtifaklarının iptali ve kayıtlardan terki talep edildi. Mahkeme Hákimi, dosyaların incelenmesi ve davanın karara bağlanması için duruşmayı erteledi.

BEYKOZ KONAKLARI DA DAVALIK

Orman ve Çevre Bakanı Osman Pepe’nin helikopter ile İstanbul turu sonrası yaptığı açıklamada iş, sanat ve spor camiasından birçok ünlünün evinin bulunduğu Beykoz Konakları ile ilgili de soruşturma başlattıklarını belirtmişti. Bu açıklamadan sonra, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı avukatların Beykoz Adliyesi’nde kat irtifakının iptali davası açtığı belirlendi. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak. Acarlar hakkında açılan davalar ile Beykoz Konakları ile ilgili açılan davalar birleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!