Aç kalan civcivler telef olmaya başlamıştı! Açıklama geldi…

Güncelleme Tarihi:

Aç kalan civcivler telef olmaya başlamıştı Açıklama geldi…
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2019 16:29

Adana'da faaliyet gösteren ve bir süre önce konkordato ilan eden bir tavukçuluk firması yem bulamadığı için yüzlerce civciv, Mersin'deki çiftliklerde açlıktan telef olmaya başlamıştı. Konu ile ilgili Mersin Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada tavukçuluk firmasındaki kanatlı hayvanlara yem tedarikinin başladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Adana'da faaliyet gösteren ve konkordato ilan eden bir tavukçuluk firması yem bulamadığı için yüzlerce civciv, Mersin'deki çiftliklerde açlıktan telef olmaya başlamıştı.

MERSİN TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ: YEM TEDARİKİ BAŞLADI

Mersin Tarım ve Orman Müdürlüğünden, konkordato ilan eden tavukçuluk firmasındaki kanatlı hayvanlara yem tedarikinin başladığı bildirildi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, konkordato ilan eden Adana'daki bir tavukçuluk firmasının, Adana ve Mersin'deki işletmelerinde bulunan yaklaşık 2 milyona yakın kanatlı hayvana, hukuki ve ticari nedenlerden dolayı bir süredir yem tedariki yapılamadığı anımsatıldı.     

Açıklamada, sorunun çözülmesi için yoğun çaba harcandığı belirtilerek, "Bugün itibarıyla yeni firmalarla yapılan sözleşmeler doğrultusunda yemler işletmelere ulaşmıştır." ifadesi kullanıldı.

BAKAN PAKDEMİRLİ DE AÇIKLAMA YAPTI    

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de konuyla ilgili Sakarya'da yaptığı konuşmada şunları söylemişti:     

"Tabii ki gönül bunları görmek istemiyor ama serbest piyasa koşullarında yaşıyoruz. Bunu yaşarken de işte bir yandan bazı firmalar batıyor, bazı firmalar çıkıyor. Konkordato etmiş bir firmanın bu işte yem desteği sağlayamadığını gördük. Tarafımızca yapılan girişimlerden sonra yapılan protokollerle artık yem desteğinin sağlanacağını ve civcivlerimizin yaşayacağını öğrendik. Bu tabii ki hem beni hem bakanlığımız bürokratlarını ve kamuoyu vicdanını rahatlatan bir gelişme olmuştur."     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!