Absürd '97

Güncelleme Tarihi:

Absürd 97
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kimi seri şekilde boşandı, evlendi, kiminin mahkum olacağı içine doğdu, kimi de tuhaf tuhaf şeyler istedi...

En rüküşler

Rüküş olmak kolay değil... Gözleri giyim hatasını affetmeyen modacılar Türkiye'nin en rüküşlerini seçti. Birinci Bülent Ersoy, ikinci eski İçişleri Bakanı Meral Akşener. Modacılara göre Akşener, çok özensiz giyiniyor ve makyajdan hiç anlamıyor.

En pahalı sürpriz

Demet Şener, uluslararası bir mücevher fuarının tanıtımı sırasında boynuna taktığı pırlanta ve zümrütlerle süslü 18 ayar altın kolyeyi çok beğenmiş, içinden ‘‘Keşke benim olsaydı’’ diye geçirivermişti. Düşüncelerini okuyan sevgilisi Burak Kut, ona bu kolyeyi satın aldı. Sevgilisinin bu üç milyarlık sürprizi karşısında Demet Şener, ona kocaman bir öpücük verdi.

En gaddar öğretmen

Çınarlı Anadolu Teknik Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olan Ahmet Türkoğlu, 9-A sınıfına girdiğinde yerde ezilmiş leblebilerle karşılaştı. Bunları kimin yaptığını sorduğunda Ü.T arkadaşları arasından bir adım öne çıktı. Gaddar öğretmen, öğrencisine yere çöküp ezilmiş leblebileri yalama cezası verdi. Cezasını çeken (!) Ü.T'ye post travmatik stres tanısı kondu.

En hızlı baskın

Emniyet Genel Müdürü Alaattin Yüksel, ‘‘görülen lüzum’’ üzerine eski İçişleri Bakanı tarafından kararname olmadan görevinden alındı. Alaaddin Yüksel'in yerine, Hakkari Valisi Kemal Çelik vekaleten getirildi. RP-DYP hükümetinin İçişleri Bakanı Meral Akşener geceyarısı 03.30'da Emniyet Genel Müdürlüğü'nü basarak, genel müdürlük makamının kapısını kırdırarak açtırdı ve koltuğa Hakkari Valisi Kemal Çelik'i oturttu. Daha sonra Ankara 5. İdare Mahkemesi Yüksel'in dava açması üzerine yürütmeyi durdurma kararı aldı.

En milli gelin

Adı Elif Sözen. Yaşı 29. Mesleği Bankacılık. Onu bir anda gazetelerin baş sayfasına taşıyan kişi ise nişanlısı Peter Kohl. Kohl 32 yaşında, bankacı. Daha da önemlisi Alman Başbakanı Helmut Kohl'un oğlu. Genç aşıklar Amerika'da tanıştı. Elif Massachussets Teknoloji Üniversitesi'nde master yapmaktadır. Robert Koleji birincilikle bitiren Elif master'ı da birincilikle bitirir. Altı dil bilen kızımız bir ara Rus lideri Yeltsin'in danışmanlığını yapar. Peter ve Elif'in mutlu beraberliği sekiz yıldır sürüyor. Baba Kohl birkaç ay önce nişan yüzüklerini taktı. Ama bu beraberlik maalesef Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesine yetmedi. Olsun! Onlar ersin muradına biz çıkalım kerevetine...

En sorumlu bakan

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Işılay Saygın, Hülya Avşar'ın, programına konuk ettiği Küçük İbo'yu şovu sırasında kucağına almasına çok kızdı ve ‘‘Avşar'ın kıyafetlerinden hicap duyuyorum. Açık saçık elbise giymiş, soytarı gibi’’ dedi. İbo'nun böyle programlara çıkacağına okula gitmesi gerektiğini söyledi. Avşar kızı ise, bir bakanın bir sanatçı hakkında böyle konuşamayacağını öne sürerek Işılay Saygın'ı dava etti. Avşar davayı kaybetti, Saygın ve Avşar barıştı, Küçük İbo okula başladı.

En yıkılmaz tabu

Tarkan sanatçı çocuk. Engin duygularıyla belirli kalıplar içine giremez. Nitekim, ‘‘Kendimi hem kadın hem de erkek gibi hissediyorum’’ diyerek, cinsellikte de kalıpları kırdığını gösterdi. Ama gel de bunu teyzeoğlu Yusuf Yıldırım'a anlat. Yıldırım bu sözü işitince Tarkan'a bir akraba nasihatinde bulundu: ‘‘Dengeli ol, erkek kal, bizi üzme!’’.

En mobil kasalar

Olayın gerçekleştiği 18 Eylül günü herkes onları konuşmuştu. Siz de hatırlayacaksınız, kendilerini yürüyen birer kasa haline getiren kadınlar. Bakın Ankara'da yakalanan kadın hırsızlardan Kiraz Özdemir'in (34) vajinasından neler çıktı: 15 çeyrek altın, 2 çift küpe, 2 künye, 3 kolye, 3 yonca yaprağı, yüzük ve nazar boncuğu. Diğer hırsız Kiraz Atik'ten (20) de 10 bilezik ve bir altın zincir.

En erkek Türk

Ali Temur 77 yaşında, Denizlili. Eylül ayında 60 yaşındaki eşini bıçakla yaraladı. Sebep, sevişmek istediği eşinin onu ‘‘penisin küçük’’ diye reddetmesi. Ah be hanım, Türk erkeğine söylenecek söz mü bu? Hem adamın o kadar bakıyormuş kendine, her gün bal, et, peynirle besleniyormuş!

En ütü tutmayan dava

Samsunlu memur Şahin Okuyucu, 6 milyon 400 bin lira sayarak aldığı gömlek ütü tutmayınca soluğu mahkemede aldı. Ancak Hakim Hamdi Bozkurt'a mağazayı şikayet ederken, hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Hakim, gömleğin fiyatını öğrenince, ‘‘Memur adamın altı milyonluk gömlekle ne işi var, bak ben de gömlek aldım, ama 1 milyon liraya’’ dedi. Aslında Şahin Okuyucu bilinçli bir tüketici gibi davranarak diğer insanlara örnek olmuştu, ama ortalama memur maaşının 50-60 milyonlarda seyrettiği bir ülkede bilinçli tüketici olsan ne olur, olmasan ne olur!

En kızdıran ayıp

Türkiye'de yaşayan insanları 14 saat eve hapseden sayımda sadece erkeklere meslekleri soruldu. DİE Başkanı Sıddık Ensari, bu sorunun kadınlara, zamandan, kağıttan ve paradan tasarruf etmek için sorulmadığını açıkladı.

En eğitici oyun

Trabzon il Sağlık Müdürlüğü, 1 Aralık Dünya AIDS günü nedeniyle düzenlediği AIDS konferansına ilgi çekmek için, ilginç bir yöntem uyguladı. Mahallenin Muhtarları dizisinin Temel'i Erkan Can ile Bir Demet Tiyatro'da Eyvah Nejdet tiplemesini canlandıran Erdal Tosun'un rol aldığı bir tiyatro oyunu sahneye konulacağını duyuran Sağlık Müdürlüğü, oyunun ücretsiz olduğunu belirtip, afiş bastırdı, davetiye dağıttı. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde saat 18.00'de başlayacak sözde tiyatro oyunu işin yaklaşık 400 kişi, salonu yarım saat öncesinden doldurdu.

En kavgalı seçim

MHP Genel Başkanı Alpaslan Türkeş'in yerine yeni genel başkanın seçileceği MHP 5. Olağanüstü Kurultayı'nda en çok oyu Devlet Bahçeli alınca başlarında eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu'nun bulunduğu bir grup kürsüyü işgal etti, sandalyeler havada uçuştu. Olayların büyümesi üzerine ‘‘kongre ileri bir tarihe’’ bırakıldı. Daha sonra yapılan seçimi kazanan Devlet Bahçeli MHP Genel Başkanı oldu.

En eli kanlı namusçu

Bursa'da yaşayan 18 yaşındaki Özlem Atçeken evden kaçıp İnegöl İlçesi'ne gitti. Polisin şüphelenmesi sonucu yakalanan genç kızın babası 63 yaşındaki İsmail Atçeken, Özlem'e ‘‘Ağabeyinle birlikte git, bekaret kontrolü yaptır’’ dedi. Bunun üzerine Özlem Atçeken üç ay önce bir erkek arkadaşı ile birlikte olduğunu açıkladı. Çok sinirlenen baba kızını göğsünden bıçaklayarak öldürdü.

En büyük tokatçı

Çeşme Turban'daki milyarlık yolsuzlukları yüzünden hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Sabri Bayraklar, inanılmaz bir sahtekarlık daha gerçekleştirdi. Adana'da adam yaraladığı için tutuklanan Bayraklar, bu kez de cezaevine kendi kimliği ile başkasını gönderdi. Cezaevinde göründüğü sırada ise Turban Oteli'ndeki görevine de devam etti. TBMM Araştırma Komisyonu'nun savcılığa gönderdiği raporda Sabri Bayraklar ‘‘en büyük tokatçı’’ olarak gösteriliyor.

En çalışkan ve işgüzar

Hayvanlar içinde en çalışkanın karıncalar ya da arılar olduğunu zannederdik ama bu ağaçkakan fikrimizi değiştirdi. O sadece çalışkan değil aynı zamanda biraz işgüzar! Ağacı önce gagasıyla delik deşik eden Kaliforniyalı ağaçkakan, sonra tarlalardan topladığı tahıl tanelerini deliklere yerleştiriyor. Acıkınca da oradan çıkarıp yiyor. O Türk olmadığı halde çalışkanlığını ödüllendirmeden geçemedik!

En uzun burun

Karadenizliliğin en önemli simgelerinden uzun burun için ilk kez Rize'de bir yarışma yapıldı. Yerel Çay TV tarafından düzenlenen 1. Uluslararası En Güzel Burun yarışmasında Rizeli Mehmet Özyürek 8.5 cm uzunluğunda ve 9 cm genişliğindeki burnuyla birinci oldu. Allah kendisine aynı zamanda uzun ömürler de versin!

En seri politikacı

Bir zamanların Şişli Belediye Başkanı Gülay Atığ, 17 Eylül günü boşandığında, kimse onun bu kadar hızlı olacağını düşünmemişti. Olaylar şöyle gelişti: Atığ, boşandıktan dokuz gün sonra işadamı Orhan Aslıtürk'le evlendi ve Gülay Aslıtürk oldu. Yangından mal kaçırır gibi yaptığı bu evliliğe gerekçe olarak da şunu gösterdi: ‘‘Peşimde bir sürü adam dolaşıyordu, dedikoduları engellemek istedim!’’ Soyadları karıştığı için biz ona kısaca Gülay diyelim, evlenirken hamile olmadığı yolunda bir rapor aldı, 40 gün sonra da 29 günlük hamile olduğunu açıkladı. Bu arada ANAP'tan atılmak üzereydi ki, istifasını verdi. O şimdi ev hanımı, ama boş duracağını hiç zannetmiyoruz. Bu arada son kocası Orhan Aslıtürk, Fransa'da şato sahibi, pırlanta yüzük takıyor ve MHP'ye yakınlığıyla tanınıyor.

En tuhaf istek

1.63'lük Sakıp Sabancı, 2.25 metrelik Halil İbrahim Kuzucu'dan 20 cm. boy istedi.

En sıkı eleştiri!

Yönetmenliğini Yavuz Turgul'un yaptığı Eşkıya filmini beğenmeyen Kadir İnanır, beğenmemekle kalmayıp Şener Şen hakkında bakın neler söyledi: ‘‘Eşkıya Güneydoğu sorununu yansıtmıyor, Şener Şen'in de Türk Sineması'nı temsil etmeye hakkı yok. Şener Şen bir hokkabazdır. Sekiz yıl boyunca reklamlarda oynayan, sahnede hokkabazlık yapan adamların Türk Sineması'nı temsil etmeye hakkı olmadığına inanıyorum. Oyunculukla hokkabazlık arasında çok fark vardır’’. Ama kimse bu sözleri dikkate almadı ve Eşkıya gişe rekorları kırmaya devam etti. Bununla da kalmadı, Kültür Bakanlığı bu filmi En İyi Yabancı Film Oscar'ı için aday gösterdi.

Medyanın en canavarı

RP milletvekili Şevki Yılmaz, Arafat'ta hacılara yaptığı konuşma sırasında medyayı şeytan ilan etti ve söz verdi:

‘‘Allah'a savaş açan şeytan medyayı boykot edeceğim. Milli ruhumuzu bozan, yalan haber yayan, dine imana, mukaddese, örtüye saldıran medyaya reklam veren firmaların mallarına boykot kampanyası başlatacağım’’. Yılmaz daha sonra laikliğe aykırı demeçleriyle sık sık gündeme geldi. Bu konuşmalarından birinde de, ‘‘Türkiye devletinin dini Hıristiyanlıktır. 1 Ocak İncil'e göre tatildir’’ diyerek TBMM hakkında ağır sözler sarfetti. Çeşitli protestolara neden olan Yılmaz, RP'den ihraç edildi.

Kimi sorular çok kızdırdı, kimi hamilelikler çok reyting aldı, kimileri de hayatlarının aşkını yaşadı

En kıskanç Türkler

Aşk romanları ile ünlü Harlequin Yayınevi bir araştırma yaptı ve dünyanın en kıskanç insanlarının Türkler olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya göre Türkiye'de kadın ve erkeklerin yüzde 75'i eşini kıskanıyor. Türkiye'nin ardından İspanya ve Portekiz geliyor.

Fotoğrafın en ölümlüsü

İki nişanlının birbirlerinin fotoğrafını çekerken ölümün fotoğrafını çekecekleri hiç aklınıza gelir miydi? Polis Alaaddin Mutlu'nun elinde silahıyla fotoğrafını nişanlısı Banu Önen, deklanşöre basılırken silahın patlamasıyla yaşama veda etti. Alaaddin Mutlu silahının boş olduğunu sanarak tetiği çekince nişanlısının ölümüne neden oldu.

En sert kaptan

Ispartaspor'un kaptanı Muharrem Dilbil, soyunma odasında kavga ettiği takım arkadaşını dövmekle yetinmedi. Hırsını alamayan kaptan, duşa girmek üzere hazırlanan Ayhan Bilir'i cinsel organından ısırınca kadro dışı bırakıldı. Bunun üzerine Muharrem Dilbil futbolu bıraktı.

En glu glulu klip

Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan bir konuşmasında parti liderlerini eleştirerek onları Batı taklitçiliğiyle suçladı ve ‘‘Bunlar glu glu dansı yapıyorlar’’ dedi. Bu eleştiri çok yankı uyandırınca Rüstem Batum ve Leyla Tekül bir şarkı ve klip hazırlayarak Erbakan'ın bu sözünü hicvettiler.

En kalabalık cenaze

Galler Prensi Charles'ın eski karısı Leydi Diana'nın Paris'teki trafik kazasında ölümü bütün dünyada üzüntüyle karşılandı. Diana'nın cenazesinde bayrak yarıya indi, cenazeye Kraliçe II. Elizabeth de katıldı. Birçok ülkeden naklen yayınlanan cenazede Hillary Clinton, Tom Cruise, Nicole Kidman, Tom Hanks ve Steven Spielberg gibi ünlüler de vardı. İngiltere Başbakanı Tony Blair'in İncil’den bir bölüm okuduğu ve Eric Clapton'ın Diana için bestelediği şarkıyı söylediği cenaze Türkiye'de de naklen yayınlandı.

En iddialı iddia

Susurluk Skandalı ortaya çıktıktan sonra olayın aydınlatılması için Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile görüşen Mesut Yılmaz ana muhalefet partisi lideri olduğu o dönemde saldırıya da uğramıştı. Budapeşte'deki Hilton Oteli'nde bir ülkücünün yumruklarına maruz kalan Yılmaz, başbakan olduktan sonra ‘‘Susurluk'u çözmezsem başbakanlık bana haram olsun’’ dedi.

En zor dokunulanlar

Türkiye Büyük Millet Meclisi, DYP Elazığ Milletvekili ve Şanlı Urfa Milletvekili Sedat Bucak'ın dokunulmazlıklarını kaldırdı. Ağar için 273, Bucak için 282 kabul oyu çıktı. Susurluk skandalının ortaya çıkmasından beri çok tartışılan iki milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla yargı önüne çıkmaları için yasal engel kalmadı.

En siyasi Mercedes

1996'nın en siyasi Mercedes'i Susurluk'ta bir kamyona çarparak içinden skandal çıkan Mercedes'ti. 1997'nin en siyasi Mercedes'i ise eski Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın kullandığı Mercedes oldu. Kazan'ın kullandığı özel otomobilin kaçak olduğu belirlendi. Araç için Almanya'da belirlenen adresin, Milli Görüş Teşkilatı'na ait olduğu ortaya çıkınca Kazan birkaç gün sonra otomobili yurtdışına gönderdi.

En ilgi çekmeyen kurs

Konya'da Meram Halk Eğitim Merkezi'nce ‘‘cenaze yıkama’’ kursu açılıyor. Merkez müdürü Yusuf Dülger, yaptığı açıklamada aynı amaçla bir süre önce kurs düzenlendiğini, ancak ölü yıkamanın insanlara fazla ilginç gelmediğini kaydetti. Vatandaşlar çoğunlukla cenaze yıkama ücretinin yüksek olmasından yakınıyorlar.

En tekinsiz üç ay

Yılın son üç ayı, Başbakan Mesut Yılmaz için pek tekin geçmedi. Bindiği polis helikopteri ve özel uçaklarda yaşanan arızalar sonunda herkese, ‘‘Eee bu kadarı da fazla!’’ dedirtti. Kendisi her zamanki soğukkanlılığını bu olaylara karşı da gösterdi ama insanlar ‘‘Sabotaj mı var?’’ kuşkusunu yaşamadan edemediler. Üstüne bir de Yılmaz'ın Rize İyidere'de konuşma yapacağı kürsünün yakınında patlayıcı bulununca... Kuşkular kesin kanılara doğru yol alır gibi oldu. Neyse ki başbakan hala sağ! Allah uzun ömür versin.

En çıplak Hollandalı

Hayatımızdan bir de Francesca Rodenburg geçti. Hollandalı genç kadın, Alanya'da çıplak denize girdiği için polislerce yaka paça karakola götürüldü. Bir haftadır Türkiye'de olduğunu söylüyordu, ancak vicey'lerden daha iyi Türkçe konuşuyordu. Mustafa Sandal'la evlenmek istediğini öğrendik, bozkurt işareti yaptığına tanık olduk. Tuhaf bir kızdı işte. Biz onun bu çılgınlıklarına anlam veremedik, o da Türkiye'de çıplak denize girmenin yasak olduğuna. O şimdi Hollanda'da.

En talihsiz kaza

Sivas'ın Altınyayla ilçesinde üç yaşındaki çocuk, av tüfeğiyle babasını vurdu. Yassıpınar köyünden 27 yaşındaki İlker, ailesiyle birlikte gittiği pikniğe av tüfeğini de götürdü. Tüfek bir ara üç yaşındaki oğlunun eline geçti ve ateş aldı. Olayda ağır yaralanan İlker, Sivas Numune Hastanesi'ne kaldırıldı ama kurtarılamadı.

En büyük gaf

Sosyal hizmetlerden sorumlu RP'li Devlet Bakanı Sacit Günbey, görme özürlüleri kabulünde büyük bir gaf yaptı. Günbey, aralarında görme özürlülerin de bulunduğu Milli Özürlüler Birliği'ni ağırlarken, özürlüler lehine yapılan yenilikler hakkında bilgi vermek için basın bülteni dağıttı. Görme özürlüler ellerine tutuşturulan kağıtları masaların üstüne koymakla yetindiler.

En marifetli hasta

‘‘Türk zekası’’ kendini bir kez daha gösterdi. Karabük Belen Köyü'nde yaşayan 65 yaşındaki emekli işçi Mehmet Aykaç şimşir ağacından yaptığı takma dişlerini 17 senedir kullanıyor. Diş hekiminin tedavisinden memnun kalmayan Mehmet Bey, ağzındaki yedi sağlam dişi çekip kendi yaptığı dişlerini taktığı günden beri, leblebi, fındık gibi sert gıdaları rahatça yiyebildiğini söylüyor.

En azimli öğrenci

Mardin'in Savur ilçesinde müezzinlik yapan 57 yaşındaki görme özürlü Mehmet Selim Bağdaş, ilk, orta, liseden sonra üniversiteli oldu. Altı çocuk, üç torun sahibi müezzin, ders kitaplarını çocukları sayesinde okuyor.

En ilginç eylem

DİSK'e bağlı Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) yöneticileri ile üyelerinden bir grup, maaş kuyruklarını protesto etmek amacıyla ilginç bir eylem yaptı. Maaş kuyruğunda vefat eden Mehmet Kalyoncu ve Ayşe Yazgan'ı anmak için toplandıkları Taksim Cumhuriyet Anıtı'nın önünde Emekli-Sen Genel Sekreteri Rasim Öz basın açıklamasını üstüne giydiği kefenle yaptı.

En tehlikeli pazarlık

Kurban Bayramı için kurbanlık almaya gidenlerin yaptığı sıkı pazarlık, insanları hastanelik etti. Böyle bir şey de ancak bizim ülkemizde yaşanırdı herhalde. Olay, pazarlık sırasında toka yapıp, anlaşmak için kolların yüzünden meydana geldi. Aşırı kol sallanmasından dolayı omuzları çıkan 20 kişi hastaneye koştu. Üstelik bu durum 35 iş günü kaybına da neden oldu. Erzurum SSK Hastanesi Ortopedi Servisi Şefi Doktor Ali Gürcan, pazarlık sırasında ‘‘kolları sallamayın’’ tavsiyesinde bulundu. Siz siz olun, pazarlığı sıkı tutun ama elinizi kolunuzu kollayın!

En cin tavuk

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenlenen hipnoz konferansında, izleyici olarak bulunan yaklaşık 600 öğrenciyi uyutan doktor Mehmet Ayvancı, bir öğrencinin getirdiği tavuğu uyutamadı. Ekibiyle birlikte bugüne kadar 900 bin kişiyi uyutan ve hatta televizyon ekranından seyirciyi de uyutabileceğini iddia eden Ayvancı'nın ‘‘Tavuğu da uyuturum’’ iddiası tutmadı. Öğrencinin getirdiği tavuk bir türlü uyumayınca, doktor ‘‘bu biraz inatçı, şimdi vaktimiz de dar’’ diyerek bu sevdadan vazgeçti.

En ‘‘Antika’’ kadın

Ayşegül Tecimer, tam bir antika tutkunuydu! Bir elyazması Kuran-ı Kerim'in çalınmasıyla ilgili davada yargılandı ve 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanki karar içine doğmuş gibi mahkemeden 1 saat 40 dakika önce İstanbul'dan ayrıldı. Fransız Havayolları'na ait bir uçakla Paris üstünden Miami'ye gitti. Orada bir ev satın aldı. Şimdi sevgilisiyle gününü gün ediyor.

En sürpriz aşk

Eski spor bakanlarından Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ile genç popçu Sibel Bilgiç'in aşkı bu senenin sürprizlerinden. Yılmaz'ın doğumgününde aşklarını açıklayan çift, aralarındaki yaş farkına aldırmıyor. Ancak bu ilişkinin 20 yaşındaki Sibel'in kariyerini fazlasıyla etkileyeceği kesin. Zira Sibel'in bundan sonra sahneye çıkıp çıkmayacağını soran gazetecilere Mehmet Ali Yılmaz şöyle cevap verdi: ‘‘Çıkacak tabii, bizim evde bir sahne kuracağız, orada çıkacak. Hah hah ha!’’ Neyse ki Yılmaz kızı ortada bırakmıyor ve evlenecek misiniz diye soranlara, ‘‘Ben ciddi adamım. Sevginin sonucu ne gerekiyorsa o yapılacak’’ diyor.

En tacizci doktor

Onu hastasına tacizde bulunan Tabip Albay K. A. olarak tanıdık. Olayı, Fato ortaya çıkardı. Cinsel taciz görüntülerini iki hafta süresince her gece ekranda seyrettik. Gizli kamerayı çantasında taşıyan konu mankeni Ş.A, ‘‘Son gittiğimde doktor soyunmamı istedi, bayılma numarası yapınca, elini aşağıya soktu, taciz oldu...’’ diyordu. Karısı K.A'yı savundu, zaafını olağan karşıladı. Olay büyüdü. K. A. önce emekliye ayrıldı sonra tutuklandı. Konu mankeni ifadesini geri alacağını söyleyip ‘‘Baskı gördüm’’ dedi. Sonra bir Türkiye güzeli ve nişanlısı ile başka kadınlar ortaya çıkıp tacizi doğruladı. Derken konu mankeni intihar etmeye kalkıştı, Fato araya girdi...

En kızdıran soru

AB Türkiye Karma Parlamento Komisyonu 40. toplantısını yapıyordu. Dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller'e bir anda keyfini kaçıran bir soru soruldu. Türk kamuoyunun yakından tanıdığı Avrupa milletvekili Claudia Roth, Çiller'e dönerek: ‘‘İki eşli bir bakanla nasıl berabersiniz?’’ deyiverdi. Tansu Hanım, Türkiye'ye döner dönmez basın toplantısı yapıp ‘‘Hiçbir yabancı iç siyasetimize karışamaz. Dostlarımıza saygılıyız ancak bu iç politikaya müdahale ettikleri anda sona erir. Bugün Roth da bu tabloyu çizmiştir’’ yanıtını verdi.

En rezil dayak

Sincan Belediyesi'nin RP'li başkanı Bekir Yıldız'ın düzenlediği Kudüs Gecesi'ne tepki yağdı. Sincan'da Kudüs Gecesiyle ilgili haber yapmak üzere bulunan InterStar muhabiri Işın Gürel, Recep Gülmez adlı bir kişi tarafından dövü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!