ABD’ye Gülen sitemi: Daha neyi ispat edeceğiz?

Güncelleme Tarihi:

ABD’ye Gülen sitemi: Daha neyi ispat edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 22:21

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu’na katıldığı New York’tan ayrılmadan önce ABD’ye Fetullah Gülen’in iadesiyle ilgili mesajlarını sürdürdü. Erdoğan, “Sizden Milli Güvenlik Kurulumuzun stratejik belgesine kaydolmuş bir teröristi istiyorum. Ama siz hâlâ direniyorsunuz. Neymiş? Mahkeme. Ne mahkemesi ya? Teröristin ne mahkemesi olacak ki? Şu anda alınan ifadeler bu işin başının Pensilvanya’da olduğunu söylüyor. Kayıtlarda var. Daha neyi ispat edeceğiz ki” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı’nın Türken Vakfı’ndaki konuşması ile Bloomberg televizyonundaki açıklamaları özetle şöyle:

SENDEN TERÖRİST İSTİYORUM

“(Amerikalı yetkililerin 10 teröristin ismini vererek bu kişilerin yakalanıp teslim edilmesini istediğini, Türkiye’nin de yakaladığını belirterek) Ben de senden terörist istiyorum. Milli Güvenlik Kurulumuzun stratejik belgesine kaydolmuş bir teröristi istiyorum. Ama siz hâlâ direniyorsunuz. Neymiş? Mahkeme. Ne mahkemesi ya? Teröristin ne mahkemesi olacak ki?

GREEN KARTI İPTAL O KADAR ZOR MU

Bunun green kartı (greencard) varmış. Vatandaşlıktan insanları çıkarmak bu kadar kolay da green kartı iptal etmek zor mu? İptal edilemiyor mu? Terör örgütü liderinin ülkemize iadesini ABD makamlarından talep ettik. Geçici tutuklama talebi de yapıldı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin hukuki süreç devam ederken, Amerikan makamlarının alabileceği başka tedbirler de var. Türkiye için açık bir ulusal güvenlik tehdidi olan bu kişi ve örgüte karşı Amerika’nın kendi mevzuatına uygun bazı adımlar atması, aramızdaki stratejik müttefikliğin ve model ittifaklığın da bir gereğidir.

Haberin Devamı

BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

FETÖ mensubu teröristler, devletin kendilerine emanet ettiği uçakları, helikopterleri, silahları gasp ederek bir darbe girişimi başlattılar. Bu hainler, kendi vatandaşlarını katledecek, kendi Meclislerini, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni, emniyet teşkilatını ve aslanlar gibi Özel Harekâtçılarımızı F-16’larla bombalamak suretiyle, ki 56 aslanımız orada şehit oldu... Bunun affedilir bir yanı yok. Bedelini öyle veya böyle ödeyecekler. Bu tezgâh çok farklı bir tezgâh ve bu içinde neler yok ki.

BU ADAM BURADA, PENSİLVANYA’DA

(ABD yönetiminin herhangi bir kuruluşunun 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olup olmadığı) Darbe girişiminden önce bunu bilirler veya bilmezler. Beni o pek ilgilendirmiyor. Ama bizim için darbeden sonraki süreç çok çok önemli. Şimdi halkım şunu soruyor... Bir referanduma gitsek, desek ki bu darbe girişiminin arkasında kim var? Halkımın vereceği cevap: FETÖ. Peki, FETÖ nerede? ABD’de. Kaç yıldır burada? 17 yıldır burada. Ben, üst yönetime yaklaşık 1 veya 1.5 yıl önce ‘ya bize verin veya deport edin’ demişimdir.
KARARLARI BEKLEYEMEYİZ Kİ

Haberin Devamı

Şu anda alınan ifadeler bu işin başının Pensilvanya’da olduğunu, Genelkurmay Başkanımızın emir subayı söylüyor. Hatta orada bir general, ‘İsterseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürelim’ diyor. Kime? Genelkurmay Başkanı’na diyor. Bunlar şimdi hepsi kayıtlarda var. Daha neyi biz ispat edeceğiz ki? Milli Güvenlik Kurulu strateji belgesine girmiş olan böyle bir örgütün başını biz istiyoruz. İstiyoruz ver, bunu biz yargılayalım, gereğini biz yapalım. Ama mahkeme karar verecek diyorlar. Ama kusura bakmayın da, yani biz bu tür mahkemelerin vereceği kararları bekleyemeyiz ki. Bu suç sizde işlenmedi. Bizde işlendiğine göre, bunun kararını bırakın da biz verelim.

Haberin Devamı

ABD GÜLEN’İ İADE ETMEZSE

(ABD’nin Gülen’i iade etmemesi halinde Türkiye’nin bir karşılık verip vermeyeceği) Bunu biraz zamana bırakmakta fayda var. Ama hiçbir ülkenin alternatifsiz planları olmaz. Yani A planı varsa, yanında muhakkak B planı da olur, C planı da olur.

PYD DAEŞ’lesavaşıyor da El Nusra savaşmıyor mu

Acaba niye PYD ve YPG’yi destekliyorlar? Şimdi biz tabii Amerikan yönetiminin PYD ve YPG’yi desteklemesini anlamakta zorlanıyoruz. Diyorlar ki ‘PYD ve YPG, DAEŞ’e karşı savaşıyor.’ PYD ve YPG, DAEŞ’e karşı savaşıyor da El Nusra savaşmıyor mu? Ama sen El Nusra’yı terör örgütü olarak ilan ediyorsun, o zaman PYD ve YPG’yi, Türkiye’nin bir terör örgütü dediği bu örgütü niye terör örgütü olarak kabul etmiyorsun? Daha üç gün önce iki uçak dolusu silah, PYD ile YPG’ye indirildi. Nereye, Kobani’ye. Daha önce de yine Kobani boşaldığı zaman oradaki PYD ve YPG’li teröristlere üç uçak indirildi ve bunların yarısı DAEŞ’e gitti, silahların yarısı da PYD ve YPG’de kaldı. Sayın Başkan ile bunları konuştuk ama dinletemedik. Şimdi ne yazık ki yine aynı oyun oynanıyor. Buradan bir netice çıkmaz. Burada sadece kan kaybı olur.  Suriye şu anda karışık durumda. Tabii sadece Suriye mi? Hayır. Irak da öyle. Söylenen ne? Suriye’deki DAEŞ terör örgütünü çökertmek. Peki DAEŞ terör örgütünü neyle çökerteceğiz. ABD’ye baktığımız zaman diyorlar ki PYD ve YPG. Bunlarla çökerteceğiz. Koalisyon güçleri olarak kaç ülke var şu anda Suriye’de? 65 ülke var. Diyoruz ki PYD, YPG, bunlar da terör örgütüdür. Yani bir terör örgütü, bir başka terör örgütüyle çökertilir mi? Yanlış yapılıyor. Eğer DAEŞ ile savaşanlar terörist değilse o zaman El Nusra da terörist değil. Teröristler içerisinde böyle bir ayrım yapma yoluna giderseniz, Türkiye’ye kötülük yapmış olursunuz. Çünkü biz şu anda savunduğunuz bu terör örgütünden rahatsızız. Bunlar bizim ülkemiz için tehdit oluşturuyorlar. Ve şu anda siz onlara silah vermek suretiyle bizim geleceğimize yönelik bu tehdit unsurlarını güçlendiriyorsunuz.

Haberin Devamı

Etnik temizlik yapılıyor

PYD ve YPG tarafından kontrol edilen bölgelerde etnik temizlik yapılıyor, insanların evleri, toprakları, malları gaspediliyor, direnenler baskıya maruz kalıyor, hatta katledildiği yönünde ciddi bilgiler geliyor. Ta Haseke’den batıya doğru. Bu durum, bölgede çok uzun yıllar sürecek sancılı ve kanlı bir dönemin altyapısının kurulmaya çalışıldığını işaret ediyor. Tabii biz güney sınırımız boyunca hangi örgüt tarafından olursa olsun bir terör koridorunun oluşturulmasına asla rıza göstermeyeceğiz.

Gıyabımda çok sert diyorlar

Ben doğruyu söylüyorum. Dünyayı aldatmaya gerek yok. İnsanlığı aldatmaya gerek yok. Siyaseti de yapıyorsak dürüst yapacağız, omurgalı yapacağız. ‘Acaba şunu söylersem birileri incinir mi?’ diye değil. Hak razı oluyor mu, buna bakacağız. Bize yakışan bu. Bazı dostlar bile gıyabımızda sırtımızı döndüğümüz zaman bunları konuşuyorlar; ‘Ya Cumhurbaşkanı iyi güzel de işte o da çok dik gidiyor, çok sert gidiyor.’ Hayır ya, ben doğruyu söylüyorum.

Haberin Devamı

(Gelecekte siyasetteki planlarına ilişkin soru üzerine) Şu anda Cumhurbaşkanıyım. Üç yıl var. Bakın 15 Temmuz gecesi, bu teröristler beni öldürmüş olabilirlerdi. Ve şu anda sizin karşınızda olmayabilirdim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!