Abdüllatif Şener: Başbakan çukura bastı

Güncelleme Tarihi:

Abdüllatif Şener: Başbakan çukura bastı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 15:07

TÜRKİYE Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, “Parti kapatmayla ilgili maddenin reddedilmiş olması, başbakanın çukura basmış olduğunu göstermektedir” dedi.

TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren yerel bir televizyon kanalında programa katıldı. Şener, program çekiminin ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Anayasa paketi ile ilgili oylamaların hatırlatılması üzerine Şener, “Parti kapatma ile ilgili madde Meclis’te iktidar partisi milletvekilinin oylarıyla da reddedilmiştir. Yani paket delinmiştir. İkinci tur oylamalara geçmeden önce ben başbakana ‘Bir anayasa paketi böyle yasalaştırılmaz. Önünüzde çukur var. Ya muhalefet ile anlaşmaya bakın veya oylamaları durdurun. Yoksa bir adım attığınızda önünüzdeki çukura basacaksınız’ dedim. Nitekim parti kapatmayla ilgili maddenin reddedilmiş olması, başbakanın çukura basmış olduğunu göstermektedir. Bu kendisi için de sonun başlangıcı niteliğindedir” diye konuştu.

‘PAKET TÜRKİYE’YE ZARAR VERİYOR’

Şener, Türkiye açısından parlamentonun doğru çalışmasını, siyasi partilerin ülkeye zarar vermeyecek şekilde çalışmasını ve kavga, gürültü yerine işbirliği içinde çalışmaları gerektiğini vurguladı. Şener, şunları kaydetti:

“Son üç yıldır cereyan eden siyaset yapma biçiminin Türkiye’ye zarar verdiğini düşünüyoruz. Şu anda da kavga ve nefretle ayrışmayı derinleştirerek sürdürülen anayasa değişikliği paketinin Türkiye’ye zarar verdiğini düşünüyoruz. ‘Bundan bazıları payını alır da bazıları almaz’ diye yorumlamak yanlıştır. İktidar ‘Benim gücüm var. Bu yanlış süreçlerden siyasi çıkarlar elde ederim, yoluma devam ederim’ diye düşünüyorsa, ülke zarar görürken iktidar partisi hiçbir zaman fayda göremez. Bunu bilmelidir.”

‘HER MİLLETVEKİLİ ÖZGÜRDÜR’

Şener, AK Parti’deki bazı milletvekillerinin parti kapatma ile ilgili maddenin oylamasında hayır oyu kullanmasını değerlendirdi. Şener, “Anayasa diyor ki, ‘Anayasa değişiklikleri gizli oyla yapılır.’ Bu, ‘Her milletvekili özgürdür. Kanaatine göre oy verir’ demektir. Kendi kanaatini kendi partisi ve genel başkanı bile baskı altında tutamaz demektir. Böyle olunca bu maddeye kim lehte, kim aleyhte oy verdi diye bunun parti içinde sorun haline getirilmesi ve birtakım psikolojik baskılar uygulanıyor olması anayasanın oylanması biçimine ve mantığına uygun değildir, yanlıştır. Milletvekili isterse evet, isterse ret oyu verir” dedi.

Açıklamalarının ardından partisinin Afyonkarahisar İl Teşkilatı ile hatıra fotoğrafı çektiren Şener, Isparta’ya hareket etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!