Abdullah Gül'den Ahmet Hakan açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Abdullah Gülden Ahmet Hakan açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 12:34

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a yönelik saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada; "Gazetelere, gazetecilere fiili ve sözlü saldırıları yanlış bulurum. Bunlara bir son verilmeli ve çok kesin tavır konulması lazım. Bunu yapanlar cezalandırılsın" dedi.

Haberin Devamı

Kayseri'de kendi adını taşıyan Abdullah Gül Üniversitesi'nin Akademik Yıl Açılış Töreni için baba ocağına gelen 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erkilet Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ahmet Hakan'a saldırıyı değerlendiren Gül; ''Doğrusu bir gazeteye , gazeteciye saldırı, bu fiili olur, sözlü olur, başka türlü olur. Ama bunların hiç biri tasvip edilmez. Bunların hepsi çok yanlış. Ümit ediyorum ki bunlara bir son verilir. Onun içinde çok kesin bir tavır koymak gerekiyor" dedi.

11'inci Cumhurbaşkanı Gül, başta gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili soruya ilişkin şunları söyledi; "Genel olarak basınla ilgili bir olumsuzluğun olduğu bir gerçek. Bunun hemen değişmesi gerekir. Bu Türkiye'ye yakışmayan bir durum. Sanki böyle bir kültür gelişiyor. Bunu doğrusu çok tehlikeli bulurum. Dolaysıyla çok kesin talimatların verilip, bu şeyin geçmesi lazım. Geçmişte de bu tür olayları Türkiye yaşamıştır. Bu günki dönemde böyle bir şey düşünülemez. Doğrusu bir gazeteye , gazeteciye saldırı , bu fiili olur. Sözlü olur, başka türlü olur. Ama bunların hiç biri tasvip edilmez. Bunların hepsi çok yanlış. Ümit ediyorum ki bunlara bir son verilir. Onun içinde çok kesin bir tavır koymak gerekiyor. Bu tür yanlışlara, talimatlar verilmesi gerekiyor. Bu işleri yapanlar mutlaka cezalandırılmalı ve herkes daha dikkatli olmalıdır" yanıtı verdi.

BAZI BÖLGELERDE SIKINTI VAR

11'inci Cumhurbaşkanı Gül, sandık taşınması ve secim güvenliğiyle ilgili bir başka soruya da; "Seçim güvenliğiyle ilgili hükümetler gerekli tedbirleri alır. Türkiye'de seçimler şu ana kadar en temiz şekilde yapıldı. Bu kezde en güvenli şekilde yapılacağını tahmin ediyorum. Tabii ki gerçekçi de, realist te olmak gerekir. Bazı şehirlerimizde, bölgelerimizde sıkıntılar var. Dolaysıyla oralarda daha fazla tedbir alınmalıdır. Bu tedbirleri de Türkiye alacak güçtedir" şeklinde yanıtladı.
Gül, havaalanındaki açıklamalarının ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamında ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!