Abdullah Gül Cuma namazı sonrası sorulara cevap verdi

Güncelleme Tarihi:

Abdullah Gül Cuma namazı sonrası sorulara cevap verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2013 15:49

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler'in (BM) insanlık vicdanında epey itibar kaybettiğini belirterek, "Genel Kurul toplantısında hep eleştirmiştim, birçok olaylar olurken maalesef bunlar karşılık bulamıyor. Anlaşılan Suudi Arabistan'ın bu kararı buna karşı dünyanın dikkatini çekmek ve bu şekilde anlamlı bir cevap vermektir. Böyle bir yolu tercih etmişler saygıyla karşılamak gerekir. Umarım ki, dünyanın dikkati bu şekilde çekilmiş olur" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, öğle saatlerinde Tarabya Köşkü'nden Emirgan Hamid-i Evvel Camisi'ne geldi. Burada cuma namazını kılan Gül'e İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da eşlik etti.


Namaz çıkışı vatandaşlarla gazetecilerle bayramlaşan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Emirgan sakinlerinden Şehri Durukan'ın cenaze namazına da katıldı.


Gül, namaz sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Suudi Arabistan'ın, BM Güvenlik Konseyi'ndeki geçici üyeliği reddetmesine ilişkin soruyu Gül, şöyle yanıtladı:


"BM insanlık vicdanında epey itibar kaybediyor. Genel Kurul toplantısında hep eleştirmiştim, birçok olaylar olurken maalesef bunlar karşılık bulamıyor. Anlaşılan Suudi Arabistan'ın bu kararı buna karşı dünyanın dikkatini çekmek ve bu şekilde anlamlı bir cevap vermektir. Böyle bir yolu tercih etmişler saygıyla karşılamak gerekir. Umarım ki, dünyanın dikkati bu şekilde çekilmiş olur."

Haberin Devamı


Cumhurbaşkanı Gül, Rusya'da Greenpeace eylemi sırasında gözaltına alınan Gizem Akhan'ın durumuna ilişkin sorulan soru üzerine, bu konuyla Dışişleri Bakanlığının ilgilendiğini söyledi.


Görevi başındayken hacca giden ilk Cumhurbaşkanı olmasının hatırlatılması ve haccının hayırlı olması dileğinde bulunulması üzerine Abdullah Gül, "Sağolun, teşekkür ederim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!