ABD'li şirket Türkiye'ye füze savunma sistemi satmayı önerdi

Güncelleme Tarihi:

ABDli şirket Türkiyeye füze savunma sistemi satmayı önerdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2006 08:58

ABD'nin Lockheed Martin şirketi, Türkiye'nin karadan karaya atılan füzelere karşı savunma konusundaki ihtiyaçlarının karşılanması için, Patriot sistemlerinin daha ilerletilmiş modeli olan PAC-3 füze savunma sistemi satmayı önerdi.

Aynı zamanda dünyanın en büyük savunma şirketi olan Lockheed Martin'in Washington'da düzenlediği brifingde konuşan firmanın füze ve ateş kontrol bölümünün başkan yardımcısı John Ward, Türkiye'nin füze savunma sistemi programında yer almak istediklerini söyledi.

Bu konuda Türk yetkilileriyle on görüşmeler yaptıklarını belirten Ward, PAC-3 sisteminin, Türkiye'nin füze savunma programına ilişkin bütün ihtiyaçları karşılayacak özellikte olduğunu kaydetti. Ward, Türkiye'nin PAC-3'ü tercih etmesi durumunda, sistemin üretiminde Türk savunma sanayisinin de yer almasını ve Türkiye'ye teknoloji transferi sağlamayı önerdiklerini belirtti.

PAC-3, karadan karaya atılan füzelerin havadayken vurulması esasına göre çalışıyor. PAC-3'ün önceki modeli olan Patriot sistemleri, 1991 yılındaki Körfez savaşı sırasında ün kazanmıştı. Türkiye, bu konuda ihale açmaya hazırlanırken, ABD'nin yanı sıra Rusya'nın da Türkiye'ye S300 veya S400 füze savunma sistemleri satmak istediği kaydediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!