ABD'li müslüman lider TBMM'de

Güncelleme Tarihi:

ABDli müslüman lider TBMMde
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2007 16:36

ABD'li Müslüman Lider Wallace Deen Muhammed, ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesi gerektiği mesajını, hem ABD Başkanı Bush hem de diğer devlet yöneticilerine ilettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Muhammed, Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış ile birlikte TBMM basın toplantısı düzenledi.

Bağış, Wallace Deen Muhammed'in ABD'deki Müslümanların önemli bir kanaat önderi ve ruhani lideri olduğunu belirterek, “Kendisi, ABD'de yüce dinimizin yayılmasında etkili olan bir şahsiyet” dedi.

Muhammed'in, ABD'den İslam'ın barışçı, çağdaş ve demokratik mesajını tüm dünyaya yaydığını ifade eden Bağış, ABD Kongresinde gündeme gelmesi beklenen sözde soykırım iddialarına karşı Türkiye'ye destek olacağını bildirdi.

Egemen Bağış, Muhammed'in Türkiye'de üç gün kalacağını kaydederek, “Kendisi TBMM'ye gelmeden önce Anıtkabir'e gitti. Bize Gazi Mustafa Kemal için bir Fatiha okumak istediğini söyledi” diye konuştu.

“TÜRKİYE'YE AŞIĞIM”

Wallace Deen Muhammed de, Türkiye'ye üçüncü kez geldiğini bildirerek, ”Türkiye'ye aşık oldum” dedi. Muhammed, Türkiye'yi babasından öğrendiğini belirterek, “Çocukluğumda babam bize Türkiye ile ilgili hikayeler anlatırdı. Ben İkinci Dünya Savaşı kuşağından olduğum için bizi o dönemlerde toplum için tehlike olarak görürlerdi. Ama artık özgürlüğümüze kavuştuk, bunu da Kurana borçluyuz” dedi.

ERMENİ İDDİALARI

Muhammed, bir gazetecinin Ermeni iddialarına karşı ABD Kongresinde Türkiye için lobi yapıp yapmayacağını sorması üzere, bir zencinin ilk kez ABD Kongresine seçildiğini belirterek, “Bütün dindaşlarımıza yardımcı olunması için gerekli girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Irak konusundaki bir soruya ise Muhammed, “Saddam'a karşı askerlerimizin Irak'a girmesini desteklemiştim. Ama olup bitenleri izleyince bu kararımdan pişman oldum. Şimdi, hem Başkan Bush'a hem de devlet yöneticilerine Irak'tan çekilmemiz konusunda mesaj veriyorum” yanıtını verdi.

ABD'de özellikle Şikago çevresinde 2-3 milyonu siyahi olmak üzere 5-6 milyon Müslüman bulunduğunu hatırlatan Muhammed, Türkiye'nin de bulunduğu bölgede çatışmaların önlenmesi için eğitime önem verilmesi ve Hazreti Muhammed'in yolundan gidilmesi gerektiğini söyledi. Muhammed, dinlerarası diyaloğun da önemli bir noktaya geldiğine işaret etti.

Haberin Devamı

Muhammed, ABD Başkanlığı için aday olan siyahi senatör Barack Obama ile görüştüğünü de kaydederek, “Belki de Başkan seçilir. Şikago belediye Başkanı Onu destekliyor. Bizim orada, 'Şikago Belediye Başkanı kimi desteklerse Başkan o olur' diye bir söz var” diye konuştu.

“ABD'DE YAŞAYAN TÜRKLERİN SAYISI AZ”

Egemen Bağış da Şikago Belediye Başkanının üç dönemdir görevde olduğunu hatırlatarak, “Ondan önce de belediye başkanlığını 4 dönem Baba Bush yaptı” dedi.

Bağış, “Sözde Ermeni soykırımı konusunda ABD'de neler yapıldığının” sorulması üzerine, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ziyaretlerinden sonra bir parlamento heyetinin de ABD'ye gittiğini ve önemli temaslarda bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Egemen Bağış, ABD'de yaşayan Türklerin sayısının Ermeni ve Rumlara göre daha az olduğunu hatırlatarak, bu ülkede seçmen kitlesinin politikacılara verdiği mesajların önemine dikkati çekti.

AK Parti'li Bağış, ABD'de hem Museviler hem Hristiyanlar hem de Müslümanlarla işbirliği yaparak tarihi gerçeklerin politikacılara anlatılmasını sağlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!